Αθλητισμός

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της Superleague

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της Superleague

Πηγή Φωτογραφίας: the opinion.gr, Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Superleague και Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, βρίσκονται πολύ κοντά στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίες.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Superleague και Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, βρίσκονται πολύ κοντά στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίες.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος με 31 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ με 30, τρίτος ο ΠΑΟΚ με 29 και στην τέταρτη θέση ο Ολυμπιακός με 29, έχοντας όμως -1 βαθμό και χάνοντας στα χαρτιά το ντέρμπι με τους «πράσινους».

Πάμε όμως να δούμε τι έκαναν οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, στο τέλος του πρώτου γύρου, μετά από τις πρώτες 13 αγωνιστικές της Superleague.

Σχεδόν παρόμοια συγκομιδή γκολ και το… παράδοξο με την ευστοχία του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός (33), Παναθηναϊκός (36, τα 3 είναι από το ντέρμπι αιωνίων που κατοχυρώθηκε στα χαρτιά) ΑΕΚ (23) και ΠΑΟΚ (29), όπως είναι φυσικό έχουν τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε 13 αγωνιστικές συνολικά 62 τελικές στον στόχο, εκ των οποίων οι 33 έγιναν γκολ, σε ποσοστό 53%. Συνολικά είχαν ποσοστό ευστοχίας στις τελικές τους προσπάθειες μόλις 39%, την ώρα που οι συνδιεκδικητές του είχαν 61% (Παναθηναϊκός), 42,7% (ΑΕΚ) και 55,9% (ΠΑΟΚ).

Κυριολεκτικά… μονομάχοι και οι τέσσερις!

Καλά νούμερα έχουν και στις αμυντικές τους λειτουργίες. Ολυμπιακός (12 τα 3 είναι από το ντέρμπι αιωνίων που έχασαν στα χαρτιά), Παναθηναϊκός (8), ΑΕΚ (9) και ΠΑΟΚ (10) έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ και τα πηγαίνουν εξαιρετικά και στο κομμάτι των μονομαχιών.

Αναλυτικότερα, αμφότεροι κερδίζουν σχεδόν τις μισές τους μονομαχίες αφου οι «ερυθρόλευκοι» βγαίνουν νικητές στο 49,1% των μονομαχιών που δίνουν, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο 49,3%, αυτή του Ματίας Αλμέιδα στο 51,9% και ο Δικέφαλος του Βορρά στο 51,6%.

Την ίδια ώρα, οι τελικές που δέχονται δεν είναι πολλές. 31 ο Ολυμπιακός, 37 Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και τις περισσότερες ο ΠΑΟΚ 46.

Υψηλή ευστοχία σε μεταβιβάσεις και ντρίπλες

Όπως είναι φυσικό, το «big-4» της Superleague δεν θα μπορούσε να μην έχει υψηλά νούμερα σε μεταβιβάσεις και ντρίπλες. Το καλύτερο ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων έχει η ΑΕΚ με 87.4%, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 85% και Ολυμπιακός με Παναθηναϊκό «ισοβαθμούν» με 83,6%.

Παράλληλα, στην ευστοχία των ντριπλών που επιχειρούν οι παίκτες τους ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 54.5%, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 52%, ο Παναθηναϊκός με 48,6% και η ΑΕΚ με 47,6%.

Οι τέσσερις διεκδικητές είναι αρκετά κοντά σε όλους τους δείκτες των «Analytics» και αυτό αποτυπώνεται και στην βαθμολογία. Ο δεύτερος γύρος, αλλά και τα play offs αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού πιθανότατα έτσι θα φτάσουν μέχρι την γραμμή του τερματισμού.

Πηγή: top10.gr//Γιάννης Νικολόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments