Αθλητισμός

Premier League: Με δύο γκολ του ΜακΤόμινεϊ η Γιουνάιτεντ κέρδισε και πάτησε στην εξάδα, 2-1 την Τσέλσι

Premier League: Με δύο γκολ του ΜακΤόμινεϊ η Γιουνάιτεντ κέρδισε και πάτησε στην εξάδα, 2-1 την Τσέλσι

Πηγή Φωτογραφίας: Man City 2023 Premier League Champions/ ARABIANBUZINESS.COM

Απίθανη η Βίλα, νίκησε 1-0 τη Σίτι και την προσπέρασε στην τετράδα - Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Σέφιλντ και βρέθηκε στο -2 από την κορυφή - Συντριβή για τη Νότιγχαμ στο Λονδίνο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση κόντρα στη Νιούκαστλ έβγαλε αντίδραση και νίκησε την Τσέλσι με 2-1. Οι Κόκκινοι Διάβολοι έφτασαν τους 27 βαθμούς στην Premier League, όσους έχει και η Τότεναμ και είναι στο -3 από την 4η Μάντσεστερ Σίτι. Πρωταγωνιστής ο δις σκόρερ Σκοτ ΜακΤόμινεϊ.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μόλις στο 8′ μετά από ανατροπή του Άντονι από τον Έντσο Φερνάντες. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον Σάντσεθ και σε δεύτερο χρόνο αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή ο Γκαρνάτσο.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 20′. Ο Μπρούνο έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Γκαρνάτσο έκανε το γύρισμα, ο Μαγκουάιρ σημάδεψε τα σώματα και ο ΜακΤόμινεϊ με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Η Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη αλλά η Τσέλσι έφερε το το ματς στα ίσα. Στο 45′ ο Πάλμερ απέφυγε τον Λίντελοφ μετά από μπαλιά του Μούντρικ και με σουτ εκτέλεσε τον Ονάνα.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ανέκτησαν το προβάδισμα στο 69′. Ο Γκαρνάτσο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο ΜακΤόμινεϊ έκανε το 2-1 με κεφαλιά. Οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 90′ αλλά ο Μπρόγια με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

Μαγική Άστον Βίλα, γκρέμισε τη Σίτι!

City, we have a problem! Στην ίσως πιο προβληματική της εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παραδόθηκε σε μια ηρωική Άστον Βίλα, η οποία στο πρώτο μισό της σεζόν έχει βαλθεί να… τρελάνει κόσμο! Με το χρυσό γκολ του Μπέιλι να τους χαρίζει τη νίκη (1-0), οι Lions ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου της Premier League κι έριξαν τέταρτη τη Σίτι που είδε την απόσταση από την κορυφή να εκτοξεύεται στους έξι βαθμούς.

Από την πρώτη στιγμή του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξαν πως δεν πρόκειται να υιοθετήσουν έναν ρόλο… κομπάρσου στο ματς και πλησίασαν το γκολ στο 6΄, όμως ο Έντερσον με υπέροχη επέμβαση έδιωξε το δυνατό σουτ του Πάου Τόρες. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα η Σίτι απάντησε με την κορυφαία της ευκαιρία στο ματς, όμως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Μαρτίνες αρνήθηκε δυο φορές το γκολ στον Χάαλαντ για να κρατήσει το μηδέν.

Αντί ωστόσο η απειλή της Σίτι να την απωθήσει, η Άστον Βίλα πήρε μέτρα στο γήπεδο, απείλησε κατά συρροή και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 13 τελικές, τις περισσότερες δηλαδή που έχουν δεχθεί οι Citizens σε αυτό το διάστημα σε αγώνα Premier League επί εποχής Γκουαρδιόλα! Η εικόνα δεν άλλαξε δραστικά στο β΄μέρος και τελικά το σύνολο του Έμερι βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 74΄, όταν έπειτα από υπέροχη κούρσα και μακρινό σουτ του Μπέιλι η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ρούμπεν Ντίας και κατέληξε στα δίχτυα του Έντερσον.

Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει δίχως όμως αντίκρισμα και λίγο μάλιστα έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ από σουτάρα του Ντάγκλας Λουίζ που τράνταξε το δοκάρι (86΄). Το τελικό σφύριγμα σφράγισε μια τεράστια νίκη για τη Βίλα που ανέβηκε στην τρίτη θέση και στο +2 από τη Σίτι, η οποία παρέμεινε μακριά από τη νίκη για τέταρτη σερί αγωνιστική και βλέπει την Άρσεναλ να απομακρύνεται.

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Σέφιλντ εκτός έδρας και βρέθηκε στο -2 από την κορυφή

H Λίβερπουλ δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, επικράτησε σβηστά 2-0 της Σέφιλντ και βρέθηκε στο -2 από την κορυφή. Οι Reds επέστρεψαν στις εκτός έδρας νίκες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές και δείχνουν πως βρίσκονται σε καλό μομέντουμ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι και στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης είχαν την πρώτη και μοναδική τους ευκαιρία, αλλά ο ΜακΆτι δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέλεχερ από θέση βολής.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης πέτυχαν το γκολ. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ από εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ με δυνατό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο, προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο Σαλάχ δεν κατάφερε να νικήσει τον Φόντρινγχαμ. Η ομάδα του Κλοπ δεν ανησύχησε και στις καθυστερήσεις σφράγισε το διπλό με το γκολ του Σομποσζλάι έπειτα από ασίστ του Νούνιες.

Με ανατροπή η Μπράιτον

Η Μπράιτον επικράτησε εντός έδρας νίκη 2-1 της Μπρέντφορντ και πήρε ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οι «Γλάροι» βρήκαν τα αποθέματα, έκαναν την ανατροπή και βρέθηκαν στην 8η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Εμπουεμό. Η Μπράιτον πήρε τον έλεγχο, πίεσε και στο 31′ με υπέροχο σουτ του Γκρος έφερε το ματς στα ίσα. Στο 52΄ ο Χίνσελγουντ διαμόρφωσε το 2-1, μιας και η Μπρέντφορντ δεν κατάφερε να φανεί απειλητική.

Σούπερ η Φούλαμ, στήριξη του κόσμου στον Κούπερ!

Η Φούλαμ ήταν εντυπωσιακή, διέλυσε με 5-0 τη Νότιγχαμ και ξέφυγε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Η Φόρεστ έμεινε τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς βαθμό και πλέον ο Στιβ Κούπερ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Στο 30΄ ο Ιβόμπι άνοιξε το σκορ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χιμένες από ασίστ του Περέιρα πέτυχε το 2-0. Κάκιστη η Νότιγχαμ τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, με τους Λονδρέζους να κάνουν ό,τι θέλουν στο ματς. Ο Χιμένες πέτυχε το 3-0 και στο 74′ ο Ιβόμπι σημείωσε το 4-0. Ο Κέιρνι στο 86΄ διαμόρφωσε το 5-0, κάτι όμως που δεν εμπόδισε τους οπαδούς της Νότιγχαμ να αποθεώνουν τον τεχνικό της ομάδας.

Τρίποντο «ανάσα» για την Μπόρνμουθ

Η Μπόρνμουθ επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας και «σκαρφάλωσε» στη 15η θέση της Premier League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με την κεφαλιά «ψαράκι» του Σενεσί ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και έκανε το 1-0 στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Στην επανάληψη και προς το φινάλε του αγώνα, οι Cherries διπλασιάσαν τα τέρματά τους με σκόρερ τον Μουρ, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ του αγώνα στο 90ο λεπτό.

Σε αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής στην Premier League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Γουλβς-Μπέρνλι 1-0 Λούτον-Άρσεναλ 3-4 Μπράιτον-Μπρέντφορντ 2-1 Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ 0-2 Φούλαμ-Νότιγχαμ Φόρεστ 5-0 Σέφιλντ Γιουν.-Λίβερπουλ 0-2 Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι 2-1 Έβερτον-Νιούκαστλ 7/12 Τότεναμ-Γουέστ Χαμ 7/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

Άρσεναλ 36 -15αγ. Λίβερπουλ 34 -15αγ. Άστον Βίλα 32 -15αγ. Μάντσεστερ Σίτι 30 -15αγ. Τότεναμ 27 Μάντσεστερ Γιουν. 27 -15αγ. Νιούκαστλ 26 Μπράιτον 25 -15αγ. Γουέστ Χαμ 21 Τσέλσι 19 -15αγ. Μπρέντφορντ 19 -15αγ. Φούλαμ 18 -15αγ. Γουλβς 18 -15αγ. Μπόρνμουθ 16 -15αγ. Κρίσταλ Πάλας 16 -15αγ. Νότιγχαμ Φόρεστ 13 -15αγ. Λούτον 9 -15αγ. Έβερτον 7 Μπέρνλι 7 -15αγ. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5 -15αγ.

* Η Έβερτον έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 10 βαθμών

Πηγή:www.gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments