Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Μπάγερν 77-69: Ουόκαπ και Μιλουτίνοφ του έδωσαν τη νίκη

Ολυμπιακός – Μπάγερν 77-69: Ουόκαπ και Μιλουτίνοφ του έδωσαν τη νίκη

Πηγή Φωτογραφίας: [365674] EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 21 πόντους, αγχώθηκε προς το τέλος του αγώνα, αλλά επικράτησε με 77-69 της Μπάγερν Μονάχου κι ανέβηκε στο 7-6 στη EuroLeague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν αρκετά καλό μπάσκετ και φρόντισαν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική πέραν των τελευταίων λεπτών, κάτι το οποίο οφείλεται και στην κυριαρχία των γηπεδούχων, αλλά και στις σημαντικές απουσίες της (Ιμπάκα, Μπολμάρο, Ομπστ).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Με τη γνωστή του καλή του άμυνα υποχρέωνε σε λάθη ή κακές επιλογές τους φιλοξενούμενους ενώ μπροστά τα μακρινά σουτ των Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου και Πίτερς τον έβαλαν από νωρίς σε θέση οδηγού (13-2, 5’). Το τάιμ άουτ του Λάσο δεν άλλαξε και πολλά ως προς τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» με αποτέλεσμα η εναρκτήρια περίοδος να τελειώσει με 24-8.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Οι γηπεδούχοι είχαν σαφέστατη υπεροχή σε ποιότητα και λύσεις, αλλά κυρίως στην αμυντική τους προσήλωση με αποτέλεσμα η διαφορά στο σκορ μετά από πόντους των Λαρεντζάκη και Μιλουτίνοφ να πάει στους 19 πόντους (35-16, 16’). Η Μπάγερν πάντως ήταν η ομάδα που έκλεισε καλύτερα το ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Μπόνγκα και ένα μακρινό τρίποντο του Γουάιντεμαν πήγε στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει έστω σε μικρό βαθμό, τη διαφορά (41-29).

Στον Ολυμπιακό γνώριζαν καλά πως βγαίνοντας από τα αποδυτήρια για το δεύτερο εικοσάλεπτο έπρεπε να κάνουν δύο πράγματα, να μείνουν συγκεντρωμένοι και να παίξουν καλή άμυνα. Στα πρώτα λεπτά φρόντισαν να τον δικαιώσουν (48-29, 23’), ωστόσο πολύ γρήγορα του έδωσαν δικαίωμα για φωνές και τάιμ άουτ με τον Εντουαρντς να «ξυπνά» και να κάνει το 48-39 (27’) με σερί 10 αναπάντητων πόντων.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν να παίξουν με τη φωτιά και να δώσουν ελπίδες στη Μπάγερν και έτσι φρόντισαν από τις πρώτες κατοχές του τελευταίου δεκαλέπτου να το κάνουν πράξη (61-46, 32’). Οι φιλοξενούμενοι πάντα έβρισκαν ένα εύστοχο μακρινό σουτ που δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να ξεμακρύνει περισσότερο, αλλά και ποτέ δεν έριχναν τη διαφορά σε μονοψήφιο επίπεδο πόντων (70-58, 37’). Στο τελευταίο λεπτό αυτό άλλαξε με τα καλάθια του Χάρις να μειώνει σε 75-69, αλλά να μην υπάρχει χρόνος για κάτι περισσότερο και την κόρνα της λήξης να βρίσκει το σκορ στο 77-69.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα και στις δύο πλευρές του γηπέδου και φρόντισε να εκμεταλλευτεί τις απουσίες των αντιπάλων του. Από το πρώτο δεκάλεπτο φρόντισε να δημιουργήσει μία διψήφια διαφορά πόντων την οποία και διατήρησε μέχρι την κόρνα της λήξης.

Οι όποιες προσπάθειες αντίδρασης της Μπάγερν δεν τον ανησύχησαν ιδιαίτερα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τόμας Γουόκαπ ολοκλήρωσε με 14 πόντους (3/3διπ., 1/5τριπ., 5/5βολ.), 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης εκτός από την καλή του άμυνα φρόντισε για 13 πόντους με 1/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 1/3 βολές μαζί με 3 ασίστ, 2 λάθη κι ένα κόψιμο.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ντέβιν Μπούκερ ήταν άστοχος τελειώνοντας με 4 πόντους (1/4 σουτ), αλλά βοήθησε με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Άλεκ Πίτερς ολοκλήρωσε με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και ισάριθμα λάθη. Πολύ καλός ήταν και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Σιλβέν Φρανσίσκο βοήθησε τη Μπάγερν με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο κι 1 λάθος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 50% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 40% στα δίποντα και 38.7% στα τρίποντα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει για να παίξει με την Καρδίτσα στις 11/12 ενώ η Μπάγερν αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βόννη για το Κύπελλο Γερμανίας.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 41-29, 54-44, 77-69

Πηγή: www.gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments