Τεχνολογία

Περίπου 8.000 Ελληνίδες απέφυγαν τη χημειοθεραπεία χάρη σε ειδική εξέταση

Περίπου 8.000 Ελληνίδες απέφυγαν τη χημειοθεραπεία χάρη σε ειδική εξέταση

Πηγή Φωτογραφίας: Παναγιώτης Κατραντζής διαδίκτυο, Σχεδόν 8.000 γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα κατάφεραν να αποφύγουν τη χημειοθεραπεία χάρη στην καθοδήγηση θεραπευτικών αποφάσεων με το τεστ Oncotype DX.

Σχεδόν 8.000 γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα κατάφεραν να αποφύγουν τη χημειοθεραπεία χάρη στην καθοδήγηση θεραπευτικών αποφάσεων με το τεστ Oncotype DX.

Σχεδόν 8.000 γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα κατάφεραν να αποφύγουν τη χημειοθεραπεία χάρη στην καθοδήγηση θεραπευτικών αποφάσεων με το τεστ Oncotype DX.

Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την έλευση στη χώρα μας μίας εξέτασης που βοηθά στην εξατομίκευση της θεραπείας που αφορά γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού. Η εξέταση ονομάζεται Oncotype DX® και μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί σε αυτήν περισσότερες από 10.000 Ελληνίδες, από τις οποίες, χάρη στην εξέταση, περίπου το 80% υποβλήθηκαν σε θεραπεία, αποφεύγοντας τη χημειοθεραπεία!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού Δρ. Βασίλειος Βενιζέλος δήλωσε: «Στα πλαίσια ενός πολύ επιτυχημένου συνεδρίου για ένατη συνεχόμενη χρονιά, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη Δρ. C. Russell. Ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις που αφορούν τις νέες κλινικές μελέτες για την εξέταση Oncotype DX®, η οποία για χρόνια έχει υπάρξει ένας πολύ δυνατός σύμμαχος στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για τις ασθενείς μας.»

Στο συνέδριο συμμετείχε και η Δρ. Christy Russell, Ιατρική Αντιπρόεδρος Ιατρικών Υποθέσεων των ΗΠΑ της εταιρείας Exact Sciences, η οποία είναι ο παγκόσμιος προμηθευτής της εξέτασης. Η Δρ. Russell μίλησε για τις τρέχουσες κλινικές μελέτες και τις νέες απαντήσεις που μπορεί να δώσει η εξέταση Oncotype DX® στους θεράποντες ιατρούς στο άμεσο μέλλον και συμπλήρωσε : «Είμαι πολύ ικανοποιημένη που παρατηρώ ότι στην Ελλάδα τηρούνται οι πιο σύγχρονες μέθοδοι και οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες στην κλινική διαχείριση των ασθενών με πρώιμο καρκίνο του μαστού, δίνοντας σε αυτές τις γυναίκες την ευκαιρία σε μια αποτελεσματική εξατομικευμένη θεραπεία».

Στη χώρα μας, η εξέταση παρέχεται από την εξειδικευμένη εταιρεία Genekor Medical SA. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Τσούλος δήλωσε σχετικά: « Είμαστε περήφανοι για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει ιατροί και ασθενείς στην εξέταση Oncotype DX® όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και συγκινημένοι που τόσες πολλές γυναίκες κατάφεραν να βρουν την αρμόζουσα θεραπεία γι’ αυτές και να καταπολεμήσουν τον καρκίνο με τα ισχυρότερα διαθέσιμα μέσα!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments