Πολιτική

Σήμερα η σύσκεψη για την οπαδική βία – Ποια θέματα βρίσκονται στο τραπέζι

Σήμερα η σύσκεψη για την οπαδική βία – Ποια θέματα βρίσκονται στο τραπέζι

Πηγή Φωτογραφίας: [362780] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο επίκεντρο της εν εξελίξει σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο επίκεντρο της εν εξελίξει σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου, βρίσκεται η οπαδική βία.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Mπρατάκου.

Στο παρελθόν πρωθυπουργός είχε αναφερθεί με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα σε περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στον Ρέντη με τον αστυνομικό, ανακοινώνοντας μάλιστα και μια σειρά από δέσμη μέτρων.

Το στίγμα έδωσε και την Παρασκευή στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Μια πιθανή εισήγηση σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να ανακληθεί η απόφαση του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, σε ματς υψηλής διαβάθμισης ασφαλείας.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να αφεθεί η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων στις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση και τις πρόνοιες του αθλητικού νόμου για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Από εκεί και πέρα, η αυτόματη συζήτηση που ανέκυψε μετά την επίθεση στου Ρέντη είναι αν υπάρχει σενάριο διακοπής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments