Διεθνή

Μπλίνκεν: Απολύτως απαραίτητη η προστασία των αμάχων στη Γάζα

Μπλίνκεν: Απολύτως απαραίτητη η προστασία των αμάχων στη Γάζα
Mετά τον πόλεμο θα πρέπει να ακολουθήσει μία περίοδο ειρήνης που θα έχει διάρκεια, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι “είναι απολύτως απαραίτητο” να ληφθεί υπόψη από το Ισραήλ, η προστασία των αμάχων στη Γάζα.

Πρόσθεσε δε, ότι μετά τον πόλεμο θα πρέπει να ακολουθήσει μία περίοδο ειρήνης που θα έχει διάρκεια, οδηγώντας σε ένα παλαιστινιακό κράτος.

Haaretz: Άμαχοι το 61% των νεκρών από αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Ο βομβαρδισμός της Γάζας από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είχε ως αποτέλεσμα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων αμάχων τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσίευσε η Haaretz.

Η ανάλυση της ισραηλινής εφημερίδας δημοσιεύθηκε καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας συνέχισαν να αγωνίζονται για να ενισχύσουν τον έλεγχο του βόρειου τμήματος του θύλακα και να βομβαρδίσουν την περιοχή Shejaiya της πόλης της Γάζας. Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Ράφα, στα νότια σύνορα του θύλακα με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τη Haaretz, τις τρεις πρώτες εβδομάδες του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, οι άμαχοι αποτελούν το 61% των νεκρών από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Κάτι που είναι άνευ προηγουμένου, σημειώνει η εφημερίδα. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από τον απολογισμό των αμάχων σε όλες τις συγκρούσεις στον κόσμο κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Σε αυτές, οι άμαχοι αποτελούσαν περίπου τους μισούς νεκρούς.

Σε τρεις επιχειρήσεις που έκανε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από το 2012 έως το 2022, το ποσοστό των αμάχων ανάμεσα στους νεκρούς από τις αεροπορικές επιδρομές ήταν περίπου 40%. Στους βομβαρδισμούς που έγιναν την περασμένη άνοιξη, το ποσοστό ήταν 33%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments