Τεχνολογία

O Mark Zuckerberg ετοιμάζεται για την Αποκάλυψη – Θα την περάσει στη Χαβάη

O Mark Zuckerberg ετοιμάζεται για την Αποκάλυψη – Θα την περάσει στη Χαβάη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Ο CEO της Meta χτίζει ένα τεράστιο συγκρότημα στο Kauai της Χαβάης, το οποίο θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα υπόγειο καταφύγιο σχεδόν 500 τετραγωνικών μέτρων με είσοδο ασφαλείας και αυτονομία, καθώς θα διαθέτει τις δικές του προμήθειες σε ενέργεια, τροφή και νερό.

Ο CEO της Meta χτίζει ένα τεράστιο συγκρότημα στο Kauai της Χαβάης

Ο Mark Zuckerberg φαίνεται ότι ανησυχεί για το τέλος του κόσμου, καθώς όπως και άλλοι μεγιστάνες της τεχνολογίας, χτίζει στη Χαβάη ένα καταφύγιο ικανό να αντέξει σε διάφορα σενάρια καταστροφής.

Ο CEO της Meta χτίζει ένα τεράστιο συγκρότημα στο Kauai της Χαβάης, το οποίο θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα υπόγειο καταφύγιο σχεδόν 500 τετραγωνικών μέτρων με είσοδο ασφαλείας και αυτονομία, καθώς θα διαθέτει τις δικές του προμήθειες σε ενέργεια, τροφή και νερό.

Το συγκρότημα του Zuckerberg, που ονομάζεται Koolau Ranch, εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 100 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Wired που στηρίχθηκε σε άτομα που γνωρίζουν και στα έγγραφα για τις οικοδομικές άδειες. Εάν προστεθούν και τα 170 εκατ. δολάρια που ξόδεψε ο δημιουργός του Facebook για να αγοράσει τη γη, το συνολικό κόστος ανεβαίνει στα 270 εκατ. δολάρια, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται τελικά να είναι υψηλότερο από αυτό τον αρχικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, ο Zuckerberg σκοπεύει να χτίσει ένα συγκρότημα με 30 υπνοδωμάτια και 30 μπάνια καθώς και ένα δίκτυο από καμιά δεκαριά δεντρόσπιτα, που θα συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες από σκοινιά, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να κινούνται από το ένα στο άλλο παραμένοντας ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης δύο επαύλεις που θα ενώνονται με ένα τούνελ, το οποίο θα καταλήγει τελικά στο υπόγειο καταφύγιο. Θα υπάρχει μια είσοδος  ασφαλείας, που θα είναι προσβάσιμη μέσω σκάλας, καθώς και επιπλέον βαριές μεταλλικές πόρτες, γεμάτες με τσιμέντο.

Στην βιβλιοθήκη της έπαυλής του, ο Zuckerberg σκοπεύει να χτίσει ένα μυστικό δωμάτιο, που θα βρίσκεται πίσω από κρυφές πόρτες.

Όπως και άλλες προσωπικότητες από τη βιομηχανία της τεχνολογίας, ο CEO της Meta λαμβάνει τα μέτρα του για το ενδεχόμενο τέλος του  κόσμου. Ο CEO της OpenAI, Sam Altman, έχει στις αποθήκες του όπλα, χρυσό, αντιβιοτικά και μάσκες αερίων.

Ο CEO του Reddit, Steve Huffman, έχει αγοράσει μηχανές, όπλα και πυρομαχικά για να είναι έτοιμος να «κρυφτεί στο σπίτι του για κάποιο διάστημα» εάν χρειαστεί, όπως έχει πει. Μάλιστα, έκανε και λέιζερ στα μάτια  του, για να βελτιώσει την όρασή του, καθώς πιστεύει ότι αυτό θα βοηθήσει τις πιθανότητες επιβίωσής του σε μία καταστροφή.

Ο συνιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman, είπε πει κάποτε στον New Yorker ότι τουλάχιστον οι μισοί δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley έχουν επενδύσει σε κάποιου είδους «ασφάλεια για την Αποκάλυψη», όπως για παράδειγμα σε ένα υπόγειο καταφύγιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments