Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αναζήτηση ταυτότητας

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αναζήτηση ταυτότητας

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τα δημοσκοπικά ευρήματα εντείνουν τη νευρικότητα.

Την κυβερνητική και πατριωτική αριστερά της σύγχρονης εποχής δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης πως θέλει να θεμελιώσει. Θεωρεί μάλιστα, ότι τώρα που έφυγαν οι «αποστάτες», όπως αποκαλούν οι νεοπροεδρικοί τους 11 της “Νέας Αριστεράς”,  θα έχουν ένα πιο συμπαγές και συσπειρωμένο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που θα μπορέσει να φέρει πίσω τους ψηφοφόρους που τους εγκατέλειψαν μετά το 2015. 

Με άλλες λέξεις, ο Στέφανος Κασσελάκης στοχεύει να πετύχει εκεί που η προηγούμενη ηγεσία έχει αποτύχει. Οι επιθέσεις σε όσους έχουν φύγει δεν έχουν σταματήσει.

Σε συνέντευξή του στο” Βήμα”, ο Κασσελάκης τούς κατηγόρησε ότι προσπαθούν να μεταδώσουν πολιτικό περιεχόμενο στις διαιρέσεις που προκάλεσαν, χαρακτηρίζοντάς το εγχείρημα “απολίτικο και ναρκισσιστικό”.

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει πλέον εκατοντάδες αιτήσεις συμμετοχής στο think tank του κόμματος, που θα συντονίσει η Διάνα Βουτυράκου, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την εκλογή της. Πρόκειται για ένα νεαρό και φιλόδοξο στέλεχος που εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ το 2021 και ήταν ένα από τα μέλη του προσωπικού think tank του Αλέξη Τσίπρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης την θεωρεί ως την κατ’ εξοχήν ειδική στην επικοινωνία.

Στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την τελευταία διάσπαση, μένει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Έλενα Κουντουρά και τον Κώστα Αρβανίτη . Όπως λέγεται στην Κουμουνδούρου, οι δύο ευρωβουλευτές επιθυμούν μια δεύτερη, διαδοχική θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει λιγότερους ευρωβουλευτές αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο και η ζήτηση για θέσεις στη λίστα των ευρωβουλευτών, ειδικά αυτή τη φορά, είναι πολύ υψηλή, δεδομένου ότι το ύψος των απολαβών των ευρωβουλευτών παραμένει ακόμη υψηλό.

Η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ πάντως γίνεται ολοένα και πιο εμφανής τα τελευταία 24ωρα με τον κ. Κασσελάκη να επιμένει σε δημόσιες τοποθετήσεις του να αναφέρεται στην αταξική κοινωνία την οποία οραματίζεται προκαλώντας ποικίλα σχόλια οριζόντια στο πολιτικό σκηνικό, με τα βέλη που εξακοντίζονται εξ αριστερών του να είναι φαρμακερά.

«Δεν θα χωρίσουμε τους Έλληνες ταξικά, έχουμε ζήσει αρκετή διχόνοια ως έθνος. Δεν χρειάζεται άλλο. Ας φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία και να φτιάξουμε και μία οικονομία για όλους μας!» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση του «Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών», αφήνοντας στη λήθη την «πάλη των τάξεων» και μαζί άναυδους πολλούς συντρόφους του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολύ πιο ήσυχο και συνεκτικό περιβάλλον μετά την αποχώρηση φορέων στερεοτυπικών αντιλήψεων σε όλα τα επίπεδα, θα ξεδιπλώσει πολιτικές που δε θα ξεχωρίζουν τους Έλληνες σε ταξικούς αντίπαλους αλλά θα ξαναφέρουν την κοινή λογική στο προσκήνιο με απόλυτη διαφάνεια», δήλωσε, από την πλευρά της, η κ. Τζάκρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments