Πολιτική

O Κασσελάκης και η νέα ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ

O Κασσελάκης και η νέα ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ποια πρόσωπα καλύπτουν νευραλγικές θέσεις της Κουμουνδούρου.

Το ρεύμα των αποχωρησάντων βουλευτών και στελεχών κάνει τα δικά του βήματα εκτός κόμματος και αυτό που απαιτείται τώρα στην Κουμουνδούρου είναι ένα είδος ανάκαμψης μετά τη διάσπαση, με φόντο τις χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη προσωπικά. Προηγουμένως, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στη Ν.Ε. στην Αθήνα υπό τον νέο γραμματέα του κόμματος, τον Δημήτρη Αγανίδη.

Αυτό είναι σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί εδώ έγινε για πρώτη φορά ανοιχτά μια συνάντηση με όλους τους συντονιστές των οργανώσεων-μελών. Και δεύτερον, γιατί μέχρι τη διάσπαση, η οργάνωση αυτή ήταν ένας από τους προνομιακούς χώρους του πρώην αριστερού ρεύματος της Ομπρέλας. Έτσι, υπήρχε ένα μεγάλο ερώτημα εδώ ως προς το πώς η διάσπαση θα επέτρεπε στην όλη λειτουργία να αναπτυχθεί λόγω του μαζικού της χαρακτήρα.

Για τον κ. Στέφανο Κασσελάκη, όμως, το διακύβευμα είναι η αναδιοργάνωση. Και αυτό μεταφράζεται πρακτικά σε μια διάταξη των στελεχών του.  Σαφέστερη εικόνα για τα οργανωτικά ζητήματα έχει σαφώς ο διευθυντής, Μανώλης Καπνισάκης. Σε επίπεδο συμβούλου, στον στενό κύκλο του κ. Κασσελάκη υπάρχουν και άνθρωποι που εστιάζουν σε ευρωπαϊκά θέματα, όπως ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος έχει ανεβάσει τις μετοχές του για να μπει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Κοντά στον πρόεδρο για ευρωπαϊκά ζητήματα είναι και ο Μάρκος Χατζησάββας.

Έχει επίσης συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας που επικεντρώνεται στην επικοινωνία και την τεκμηρίωση και συγκαλείται κάθε πρωί. Επικεφαλής αυτής της ομάδας εργασίας είναι η εκπρόσωπος του κόμματος και δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη. Μαζί της συνεδριάζει και ο Γιάννης Μπουρνούς (που έχει αναλάβει την κομματική οργάνωση) για να “τραβήξει τη γραμμή” σε διάφορους τομείς, ενώ συζητά και για εξωτερικά θέματα με τον κ. Κασσελάκη. Εδώ συναντά κανείς και τον Γρηγόρη Θεοδωράκη, πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επί Τσίπρα. Στην κλειστή ομάδα συμμετέχουν επίσης ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Βέττας, πρώην βουλευτής και νυν υπεύθυνος για τον επαρχιακό Τύπο και τα ΜΜΕ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα ενσωματωθούν σε αυτή και σε κάθε συνεδρίαση, καθώς οι αρμοδιότητες και οι τομείς κατανέμονται μεταξύ άλλων νέων στελεχών σε όλο το κόμμα.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνους που τις προηγούμενες ημέρες προβλήθηκαν για χρεώσεις που ήδη έχουν λόγω του γεγονότος πως ως αναπληρωματικά μέλη της ΚΕ πήραν τις θέσεις διαφόρων αποχωρησάντων (περίπου 100 από τα 300 μέλη της ΚΕ του κόμματος έφυγαν). Και σε εκείνους/ες που αναλαμβάνουν σήμερα νευραλγικές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Διάνα Βουτυράκου για παράδειγμα έχει κομβικό ρόλο στον συντονισμό των 27 επιμέρους θινκ τανκ του κόμματος και επίσης αποτελεί πουλέν για τη λίστα των ευρωεκλογών – ο Κασσελάκης πάντως επιμένει στις προκριματικές για τη συγκρότηση του εν λόγω ευρωψηφοδελτίου.

Ένας άλλος δυναμικός και ενδιαφέρων τομέας για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συγκρότηση περιφερειακών συνεδρίων σε όλη την Ελλάδα. Όχι πλέον μόνο μέχρι το συνέδριο, αλλά και μετά από αυτό, η στρατηγική στο σύνολό της θέλει 13 συνέδρια. Τα δύο πρώτα θέλει η Κουμουνδούρου να γίνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο και επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είναι ο πρώην υφυπουργός Άγγελος Τόλκας.

Μία δεύτερη ομάδα «κρούσης» επίσης συγκροτείται σε θέματα στρατηγικής αυτές τις ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ και με συμμετοχή νέων προσώπων που στήριξαν τον Κασσελάκη στην προεκλογική κούρσα, όπως είναι η Κλειώ Αγγουράκη, η οποία παρείχε την ανεπιφύλακτη στήριξή της στον σημερινό πρόεδρο κατά την πρόσφατη εκλογή νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments