Πολιτική

Η δημοσκόπηση – κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ και η τεράστια διαφορά Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Η δημοσκόπηση – κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ και η τεράστια διαφορά Μητσοτάκη –  Κασσελάκη
Το δημοσκοπικό "χαστούκι" στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη.

Η δημοσκόπηση της MRB, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας πριν από ελάχιστα εικοσιτετράωρα, πιστοποιεί τα πολιτικά αδιέξοδα της σημερινής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και καταγράφει μια χαώδη διαφορά ανάμεσα στους κ. κ. Μητσοτάκη και Κασσελάκη ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει υψηλότατη συσπείρωση, στο 85,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 59,7%, με τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετακινούνται παντού, όπως είπε ο Δημήτρης Μαύρος. Συγκεκριμένα:

Το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, το 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, το 4,6% προς το ΚΚΕ, το 4% προς το ΜέΡΑ25, και το 3,5% προ την Πλεύση Ελευθερίας.

Επιπλέον, η εικόνα είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτική για τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις προοπτικές οργανωτικής συνοχής της Κουμουνδούρου.

Έτσι, το 65,5% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο. Το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Από τη σκοπιά του προγραμματικού λόγου, ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη και πάλι υστερεί δραματικά έναντι των άλλων κοινοβουλευτικών δυνάμεων.

Πιο ειδικά, στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο κ. Μητσοτάκης, το 8,2% απαντά ο κ. Κασσελάκης, το 7,8% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 30,5% απαντά κανένας από τους τρεις.

Στα θέματα οικονομίας, το 33,2% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο κ. Μητσοτάκης, το 11,1% απαντά ο κ. Κασσελάκης, το 10,3% απαντά ο κ. Ανδρουλάκης. Το 35,6% απαντά κανένας από τους τρεις.

Η εικόνα αποτυχίας συμπληρώνεται και στο επίπεδο της δημοφιλίας, με τη διαφορά ανάμεσα στον κύριο Μητσοτάκη και τον κύριο Κασσελάκη να είναι χαώδης.

Έτσι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κυριαρχεί με 35,9% θετικές απόψεις, ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% θετικές απόψεις, ενώ ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει μόλις 18% θετικές γνώμες.

Αναφέρεται, τέλος, ότι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται τρίτους με 25,6% θετικές απόψεις και ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,7% θετικές απόψεις, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21% θετικές απόψεις, ο Δημήτρης Νατσιός με 7,1% θετικές απόψεις και ο Βασίλης Στίγκας με 4,7% θετικές απόψεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments