Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το τριπλό στοίχημα Κασσελάκη για το 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το τριπλό στοίχημα Κασσελάκη για το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: [365927] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ DIGITAL ECONOMY FORUM 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι προτεραιότητες και οι ιεραρχήσεις εν όψει της νέας χρονιάς.

Για τον Στέφανο Κατσελάκη, ολιγοήμερες διακοπές στις ΗΠΑ και επιστροφή στην Αθήνα είναι προγραμματισμένες μετά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Με τρία σημαντικά στοιχήματα να διακυβεύονται, ο διαθέσιμος χρόνος για μια αίσια έκβαση για τον ίδιο και το κόμμα του είναι περιορισμένος.

Πριν όμως ξεφύγει, όπως φαίνεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα βρεθεί στα Θεοφάνεια μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το πρώτο “μαξιλαράκι” θα είναι η τελική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 και 14 Ιανουαρίου για την έγκριση του κειμένου και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, που θα γίνει από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Θα ακολουθήσει η εκλογή των αντιπροσώπων στα μέσα Φεβρουαρίου και, φυσικά, το συνέδριο στο τέλος του ίδιου μήνα. Παράλληλα, το κόμμα θα αναδιαρθρωθεί ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Πριν συμβεί αυτό, ωστόσο, πρέπει να επιλεγεί ένας κατάλογος υποψηφίων και οι τελευταίες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο κατάλογος των υποψηφίων θα καταρτιστεί μέσω ενός εσωτερικού δημοψηφίσματος στο κόμμα. Ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς κ. Στέφανος Κατσελάκης εξήγησε στον Τύπο (στην παραδοσιακή συνάντηση πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων) πως όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα θέσουν υποψηφιότητα και τα μέλη του κόμματος θα εκλέξουν τους υποψηφίους τους.

Ένα άλλο στοίχημα φέτος είναι η δημιουργία μιας νέας “φουρνιάς” στελεχών από τις περίπου τριάντα δεξαμενές σκέψης του κόμματος, στις οποίες έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες η νέα ηγεσία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα στελέχη θα ενσωματωθούν στο νέο πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα συμβάλουν στη νέα επεξεργασία του. Στη γενικότερη εικόνα, το 2024, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αναδείξει ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο που θα δώσει νέα πνοή και αέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτού αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τα μικρά παιδιά που βρίσκονται και φιλοξενούνται εκεί με εντολή του εισαγγελέα και έδωσε σε κάθε παιδί ένα δώρο, ενώ συνομίλησε μαζί τους και αντάλλαξε θερμές, εορταστικές ευχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments