Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της βάφτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη πνευματικής αναγέννησης

Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της βάφτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη πνευματικής αναγέννησης

Πηγή Φωτογραφίας: Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στο Ρέθυμνο για τα Θεοφάνια

Στο Ρέθυμνο για την μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί η κ. Πρόεδρος έφτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, όπου της επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τις τοπικές Αρχές και τους εκπροσώπους του Ρεθύμνου.

Η κ. Πρόεδρος εισήλθε εντός του Ναού για την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

Πομπή προς το Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου σχηματίστηκε μετά την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ναό. Τα Θεοφάνια εορτάζονται με λαμπρότητα στον Ενετικό Λιμένα όπου γίνεται κάθε χρόνο και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού προκειμένου να τελεστεί ο καθαγιασμός των υδάτων. Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου προσέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα για την σημερινή γιορτή στο Ρέθυμνο.

«“Φώτα, ολόφωτα” σήμερα και ο εορτασμός της βάφτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη της πνευματικής αναγέννησης του ανθρώπου, την έξοδο στο φως της αλήθειας και της αλληλεγγύης», επισήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων και συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι, τέτοια γιορτινή μέρα, κοντά στους νησιώτες μας, σε μια ιστορική πόλη της Κρήτης, το Ρέθυμνο, κοιτίδα και σταυροδρόμι των σπουδαιότερων πολιτισμών της Μεσογείου. Από το ενετικό λιμάνι του εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση!»

Πλήθος κόσμου κατέκλεισε και φέτος το Ενετικό Λιμάνι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου για να παρακολουθήσει την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments