Trash

Γιατί οι εταιρείες εγκαταλείπουν την Κιάρα Φεράνι – Η COCA COLA σταμάτησε την συνεργασία μαζί της

Γιατί οι εταιρείες εγκαταλείπουν την Κιάρα Φεράνι – Η COCA COLA σταμάτησε την συνεργασία μαζί της

Πηγή Φωτογραφίας: INSTAGRAM/@chiaraferragni)

O ένας μετά τον άλλον οι σπόνσορες εγκαταλείπουν την Κιάρα Φεράνι

Μετά την ιταλική εταιρεία οπτικών Safilo τώρα ήρθε η σειρά της Coca Cola να διακόψει τη συνεργασία της με τη διάσημη influencer με τους σχεδόν 30 εκατομμύρια followers στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας La Repubblica η εταιρεία αναψυκτικών είχε προσλάβει την Φεράνι για μια διαφήμιση, που επρόκειτο να προβληθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου. Αλλά η Coca Cola αποφάσισε να μην προχωρήσει τη συνεργασία μετά το σκάνδαλο με το χριστουγεννιάτικο κέικ και το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ που επέβαλε πρόσφατα η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας στην 36χρονη επιχειρηματία των social media.

H διαφήμιση σύμφωνα με τα σχέδια της Coca Cola επρόκειτο να επωφεληθεί του ντόρου γύρω από το φεστιβάλ Σανρέμο τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, στο οποίο ήταν μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες την περασμένη χρονιά η Φεράνι.

Η συνεργασία τους τερματίστηκε με πρωτοβουλία της εταιρείας οπτικών που επικαλέστηκε την «παραβίαση συμβατικών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει» η Φεράνι μετά το πρόστιμο για το χριστουγεννιάτικο κέικ που της επιβλήθηκε για παραπλανητικούς φιλανθρωπικούς ισχυρισμούς, για τους οποίους της άσκησε κριτική ακόμη και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.Εταιρείες όπως η L’Oréal, η Pantene, η Lancome, η Nestlé, η Calzedonia, η Intimissimi και η Morellato, οι οποίες συνεργάζονταν επί χρόνια με τη Φεράνι, δεν έχουν πάρει ακόμη θέση. Από την άλλη, η εταιρεία ειδών γραφείου (ημερολόγια κτλ.) Pigna επιβεβαίωσε και επίσημα τη συνεργασία της με την influencer.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας AGCM επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,075 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που ελέγχει η 36χρονη Φεράνι, επειδή παραπλάνησαν καταναλωτές ότι με την αγορά ενός κέικ παντόρο -παραλλαγής του πανετόνε- μέρος των χρημάτων τους θα πήγαινε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για τον καρκίνο των οστών σε νοσοκομείο του Τορίνo.

H εταιρεία Balocco, που παρασκευάζει τα κέικ αυτά, είχε καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα προτού λανσάρει στην αγορά το παντόρο με τη… βοήθεια της Φεράνι, αλλά της επιβλήθηκε πρόστιμο 420.000 ευρώ επειδή δεν προχώρησε σε νέες δωρεές μεταγενέστερα. Τόσο η Φεράνι όσο και η Balocco άσκησαν έφεση κατά του προστίμου της AGCM.

Στο μεταξύ η Φεράνι επέστρεψε στα social media: αφού δήλωσε ότι της είχαν «λείψει» οι followers της, συνέχισε με αναρτήσεις φωτογραφιών από την καθημερινότητά της με χαμόγελα και οικογενειακές στιγμές, ελπίζοντας να αφήσει πίσω της την αρνητική δημοσιότητα του τελευταίου διαστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments