Αθλητισμός

Οι φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται για τη διαιτησία ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ [vid]

Οι φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται για τη διαιτησία ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ένα γκολ του Μασούρα που ακυρώθηκε στο 68ο λεπτό και ένα πέναλτι πάνω στο Ναβάρο που δεν δόθηκε στο 72ο λεπτό προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων»

Έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσαν στις τάξεις του Ολυμπιακού οι αποφάσεις του Σλοβάκου διαιτητή σε δύο περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League, με τις οποίες θα μπορούσε να είχε διαμορφωθεί διαφορετικά το αποτέλεσμα του

Η πρώτη ήταν στο 68ο λεπτό, όταν οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Μασούρα, όμως ο διαιτητής Μπόρις Μαρέφκα ακύρωσε το γκολ, θεωρώντας πως ο διεθνής επιθετικός έκανε χέρι. Ο μέσος των ερυθρόλευκων προσπαθούσε να εξηγήσει στον διαιτητή ότι έκανε το κοντρόλ με τον ώμο, όμως ο Σλοβάκος δεν πήγε να δει τη φάση στο VAR και έτσι ακύρωσε το γκολ του Μασούρα.

Λίγο αργότερα, στο 72ο λεπτό, οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάλενς πάνω στον Ναβάρο μέσα στην περιοχή. Ο Μπόρις Μαρέφκα έδειξε συνέχεια στο ματς και ακολούθησε νέο ξέσπασμα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Ο Σλοβάκος κατευθύνθηκε προς τον πάγκο των «ερυθρόλευκων» και απέβαλε τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, ενώ ακολούθως έδειξε συνέχεια στο ματς, αφού δεν κλήθηκε από το VAR να τσεκάρει τη φάση στην οποία φαίνεται πως ο παίκτη της ΑΕΚ δεν βρίσκει τη μπάλα αλλά τα πόδια του παίκτη του Ολυμπιακού.

Με γρήγορο ρυθμό, δυνατές μονομαχίες και αρκετά λάθη ξεκίνησε το ματς, ενώ έλειπαν οι μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά.

Η Ένωση απείλησε πρώτη στον αγώνα με τον Πινέδα στο 15ο λεπτό, με τον Μεξικανό να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ από καλή θέση, μετά από κόρνερ και λάθος διώξιμο του Μπιανκόν.

Όλα άλλαξαν στο ντέρμπι όταν η ΑΕΚ έκανε το 0-1 με τον Γκαρσία, στο 32’. Ο επιθετικός της Ένωσης πήδηξε ψηλότερα από τον Μπιανκόν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Πασχαλάκη, εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σόκαρε τον Ολυμπιακό και πάλι έξι λεπτά αργότερα, κάνοντας το 2-0. Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και πάλι μετά από κόρνερ του Άμραμπατ, ο Τσούμπερ ευνοήθηκε από την κόντρα και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά, σηκώθηκε σημαία για οφσάιντ του Ελβετού, αλλά η εξέταση του VAR τον δικαίωσε και κατακύρωσε το τέρμα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, οι Πειραιώτες κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς με το γκολ του Γιώργου Μασούρα. Ποντένσε, Ναβάρο και Φορτούνης συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον τελευταίο να βρίσκει στον χώρο τον Έλληνα διεθνή και αυτός να νικά τον Στάνκοβιτς σε τετ α τετ για το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να κλείσει την ΑΕΚ στο δικό της μισό, με την Ένωση να προσπαθεί να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ και να ψάξει στην αντεπίθεση το γκολ που θα «κλειδώσει» τη νίκη.

Μάλιστα, ο Μασούρας στο 67′ έκανε το 2-2 αλλά ο ρέφερι σφύριξε για χέρι του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 72′ οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν έντονα πέναλτι σε ανατροπή του Ναβάρο στην περιοχή, αλλά διαιτητής και VAR αποφάσισαν πως δεν υπήρχε κάτι.

Στο 79′ ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία για ισοφάριση. Ο Φορτούνης έκανε το φάουλ, ο Μπιανκόν μπήκε στην τροχιά της μπάλας αλλά η μπάλα πήγε δίπλα από το δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Πινέδα.

Στο 82′ το σουτ του Άμραμπατ κόντραρε μετά από αντεπίθεση και πέρασε λίγο εκτός.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω στα τελευταία λεπτά, ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι και το σκορ έμεινε στο 1-2 μέχρι τέλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments