Οικονομία

Μητσοτάκης: Επενδυτική εκστρατεία σε Ν. Υόρκη και Νταβός

Μητσοτάκης: Επενδυτική εκστρατεία σε Ν. Υόρκη και Νταβός

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ FRANCK PETITGAS ΤΗΣ MORGAN STANLEY INTERNATIONAL (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Το "σαφάρι" του πρωθυπουργού για την προσέλκυση επενδύσεων.

Με την επενδυτική βαθμίδα στη φαρέτρα και με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με κορυφαίους ξένους επενδυτές στο Νταβός: στις 24 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει σε roadshow της JP Morgan και να συναντηθεί επίσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζέιμι Ντίμον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νταβός (18 Ιανουαρίου), ο πρωθυπουργός θα έχει σημαντικές συναντήσεις με στελέχη πολυεθνικών κολοσσών και διευθύνοντες συμβούλους, μεταξύ άλλων από τους τομείς της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Επιπλέον, η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού έρχεται καθώς η χώρα συνεχίζει να λαμβάνει ευνοϊκές εκθέσεις από τους οίκους αξιολόγησης και τους επενδυτικούς οίκους, με την Ελλάδα να επιτυγχάνει καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας.

Ο Πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει την αλλαγή κατεύθυνσης της ελληνικής οικονομίας και θα απευθύνει έκκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα, η οποία προσελκύει την προσοχή των διεθνών αγορών για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στο roadshow της JP Morgan στη Νέα Υόρκη στις 24 Ιανουαρίου και θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον, ο οποίος είναι θετικός για την ελληνική οικονομία και συνιστά αύξηση των θέσεων σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Και οι δύο εξορμήσεις του Πρωθυπουργού αναμένεται να αναδείξουν το κύμα μεταρρυθμίσεων που λαμβάνει χώρα στην ελληνική οικονομία και να αποδείξουν ότι η χώρα γίνεται πιο φιλική προς τους επενδυτές.

Κεντρικό ρόλο στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας διαδραματίζουν οι τράπεζες, τα διοικητικά συμβούλια των οποίων θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη. Μετά την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας κατά 22% και την ιδιαίτερα επιτυχημένη είσοδο της Unicredit στην ελληνική αγορά, οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος της χώρας αναμένεται να κυριαρχήσουν στο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πώληση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, για την επιτυχία της οποίας διαβεβαιώνουν παράγοντες της αγοράς. Και αυτό διότι οι προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς είναι κάτι παραπάνω από ισχυρές, η οικονομική της κατάσταση κρίνεται ικανοποιητική και η διοίκησή της κάνει την απαραίτητη προεργασία για να προσελκύσει επενδυτές στο εγχείρημα. Στο πλαίσιο αυτό, η επενδυτική εκστρατεία για την προώθηση της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments