Nέα της αγοράς

Ράλι που θα ξεπεράσει το 50%, αναμένει στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών η JP Morgan

Ράλι που θα ξεπεράσει το 50%, αναμένει στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών η JP Morgan

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Ράλι που θα ξεπεράσει το 50%, αναμένει στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών η JP Morgan, που βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά για το 2024, επισημαίνοντας το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα.

Ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει ότι οι τραπεζικές μετοχές έχουν ξεπεράσει το εμπόδιο της μεγάλης προσφοράς τίτλων από το ΤΧΣ, αποδεικνύοντας ότι η ζήτηση από σοβαρούς επενδυτές είναι ισχυρή.

Ράλι που θα ξεπεράσει το 50%, αναμένει στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών η JP Morgan, που βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά για το 2024, επισημαίνοντας το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα.

Απαντώντας στις 10 κορυφαίες ερωτήσεις των επενδυτών για τις προοπτικές του 2024, η JP Morgan αναφέρει πως εξακολουθεί να βλέπει πως οι μετοχές των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών θα ενισχυθούν κατά 50%, με τον τίτλο της Alpha Bank να ξεχωρίζει, σημειώνοντας πως η Ελλάδα αποτελεί έναν καλό επενδυτικό προορισμό.

Σύμφωνα με τη JP Morgan, η υπερπροσφορά μετοχών στην αγορά από τη διάθεση των θέσεων του ΤΧΣ, που υπήρξε στο εννεάμηνο του 2023, ήταν ένα βασικό εμπόδιο για τους επενδυτές. Ένα εμπόδιο που δείχνει να μένει πίσω όπως φάνηκε και από τις συμφωνίες που υπήρξαν το τελευταίο τρίμηνο για τις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η συμφωνία μεταξύ UniCredit και Alpha Bank για την απόκτηση του 9% των μετοχών της ελληνικής τράπεζας, και το placement από την κυβέρνηση του 22% της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο υπερκαλύφθηκε πάνω από 8 φορές, δείχνουν ισχυρή υποκείμενη ζήτηση για τις ελληνικές μετοχές και συνεπάγονται περαιτέρω ανοδική πορεία για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών.

«Αυτές οι συναλλαγές αναδεικνύουν την ισχυρή ζήτηση για τις ελληνικές τράπεζες από μια σειρά επενδυτών – τόσο στρατηγικών επενδυτών όσο και long-only funds, η οποία και ήταν πολύ ισχυρότερη από ό,τι περίμεναν πολλοί στην αγορά», όπως σημειώνει η JP Morgan.

Η JP Morgan τηρεί αισιόδοξη στάση για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, καθώς εκτιμά πως θα υπάρξει ταχύτερη ανάπτυξη των νέων δανείων, και διαβλέπει πως θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η μακροπρόθεσμη κερδοφορία στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο καθώς είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη μεταξύ των τεσσάρων εισηγμένων τραπεζών. Επιπλέον, υπογραμμίζει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει οι τράπεζες να βγάζουν κέρδη – οι ούριοι ρυθμιστικοί άνεμοι είναι ασυνήθιστοι για τις τράπεζες στην Ευρώπη ή την περιοχή της CEEMEA, αναφέρει.

Για τη μετοχή της Alpha Bank, η JP Morgan την τοποθετεί ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της για το 2024, τονίζοντας πως η υπεραπόδοση των top επιλογών της τείνει να είναι τεράστια, καθώς όταν και ξεκίνησε η τοπ δεκάδα των κορυφαίων επιλογών της CEEMEA, η λίστα της έχει υπεραποδώσει της αγοράς κατά 120%, και το 2023 η υπεραπόδοση ξεπέρασε το 12%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments