Πολιτική

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων

Πηγή Φωτογραφίας: Bladi.net

Η ηγετική ομάδα επιθυμεί να τονώσει το κεντρώο προφίλ του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται με βάση το υπόδειγμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας, προκειμένου να καταρτίσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να δημιουργήσει μια δεύτερη έκπληξη σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως επιβεβαιώνουν συνεργάτες του.

«Δεν θα είναι ψηφοδέλτιο λαϊφστάιλ, αποκλειστικό μου κριτήριο είναι ποιοι μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά την επόμενη μέρα» ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση σε μια επανάληψη με λίγο διαφορετικά λόγια της φράσης του «δεν είναι ψηφοδέλτιο σελέμπριτις, θα πρέπει να γκουγκλάρετε» που είχε πει όταν παρουσίαζε τους υποψήφιους βουλευτές Επικρατείας της ΝΔ τον περασμένο Απρίλιο.

Η νέα αποστροφή του κ. Μητσοτάκη, πέντε μήνες πριν από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση της τετραετίας, επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να ακολουθήσει ταυτόχρονα τέσσερις “ειδικές” κατευθύνσεις, οι οποίες καταγράφηκαν και στην επιλογή των προσώπων για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας: περαιτέρω “άνοιγμα” προς τον πολιτικό χώρο του Κέντρου, παρουσία επιστημόνων, επιλογή ανθρώπων με κοινωνικό αποτύπωμα και εντοπισμός ανθρώπων που δραστηριοποιούνται και εκτός των συνόρων της χώρας μας.  «Θα είναι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και πειθώ σε ένα δύσκολο βήμα» κατά τα λεγόμενα του Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως στο παρασκήνιο προετοιμάζεται το έδαφος για ένα ψηφοδέλτιο “συγκλίσεων” που θα δίνει μήνυμα “πολιτικής και τεχνοκρατικής επάρκειας” και, σε κάθε περίπτωση, θα έχει στη θέση του επικεφαλής τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να απευθυνθεί ο ίδιος στην κοινωνία για τις προκλήσεις των καιρών που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως το μεταναστευτικό, η κλιματική κρίση και τα ενεργειακά ζητήματα. Όπως δήλωσε στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για μια ισχυρή ομάδα που τελικά θα είναι άξια να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Σημειωτέον ότι το προηγούμενο διάστημα ακούγονταν ονόματα εν ενεργεία γαλάζιων βουλευτών που θα ήθελαν να πάρουν τον δρόμο προς Βρυξέλλες και Στρασβούργο, ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται ότι δεν είναι πλέον ίδια, από τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών νομοθετεί άμεσα την πρόβλεψη παραίτησής τους από το αξίωμα ώστε να κυνηγήσουν τον ευρωσταυρό. Επιπλέον φαίνεται να ζυγίζεται ακόμα η προοπτική πλαφόν στις δύο θητείες των ευρωβουλευτών, χωρίς πλέον η ζυγαριά να γέρνει με διαφορά σε κάτι τέτοιο, όπως προ μηνών.

Κατά τα άλλα, πέρα από τις “κρούσεις” που κάνει παρασκηνιακά ο κ. Μητσοτάκης και τις υποδείξεις που δέχεται από τους συνεργάτες του, εδώ και αρκετές εβδομάδες γίνονται δημοσκοπήσεις για πρόσωπα όπως η Βούλα Πατουλίδου, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γιώργος Αμυράς και η Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα, ακόμη, με συζητήσεις στους γαλάζιους διαδρόμους, ο “στιγματισμένος” κεντρώος Πύρρος Δήμας και ο Δημήτρης Τσιόδρας, νυν εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού, συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες, όπως φαίνεται, ενώ έντονη συζήτηση καταγράφεται και για την Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments