Πολιτική

Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Το αυστηρό μήνυμα Κασσελάκη

Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Το αυστηρό μήνυμα Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [366396] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Οι εργασίες συνεχίζονται στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη για την στάση που πρέπει να τηρήσουν οι βουλευτές στην ψήφιση του νομοσχεδίου

Με τις τοποθετήσεις των μελών της συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τις ψηφοφορίες για το Σχέδιο Απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και για το Σχέδιο Θέσεων για το συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Οι εργασίες συνεχίζονται στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη για την στάση που πρέπει να τηρήσουν οι βουλευτές στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο κ. Κασσελάκης έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας πως τα ζητήματα των δικαιωμάτων είναι ταυτοτικά για την αριστερά, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική δειλία.

Κασσελάκης – Πολάκης: Ανοιχτή σύγκρουση -Το «καρφί» στην Κεντρική Επιτροπή 

Το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στην υπερψήφισή του, φαίνεται πως αποτελούν το πρώτο και σημαντικό ρήγμα στις σχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη.

Ο βουλευτής και συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν ήταν από τους θερμότερους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Κασσελάκη, φαίνεται ότι θέλησε να διαφοροποιεί από τη γραμμή της ηγεσίας στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορώ να ανέβω στα χωριά. Με το που πας να πεις κάτι μου δείχνουν την αντίθεσή τους για το ζήτημα» δείχνοντας έτσι πως δεν επιθυμεί να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και προκαλώντας την έκρηξη Κασσελάκη.

Αυγέρη, ότι δεν θα υπάρξει διαγραφή βουλευτή που δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του κόμματος θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Αφενός, προχώρησε σε ανάρτηση στα social media όπου ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, «θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις», αφετέρου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και στον ίδιο τον Π. Πολάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments