Πολιτική

Κοντογεώργης για νομοσχέδιο ισότητας στο γάμο: Οι Υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη

Κοντογεώργης για νομοσχέδιο ισότητας στο γάμο: Οι Υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έκρινε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να υπάρχει ισότητα στο γάμο και να λυθούν προβλήματα οικογενειακού δικαίου.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έκρινε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να υπάρχει ισότητα στο γάμο και να λυθούν προβλήματα οικογενειακού δικαίου.

«Αποστολή της κυβέρνησης είναι να αναγνωρίζει και μην αποφεύγει την πραγματικότητα, να λύνει τα προβλήματα», δήλωσε στο Action24 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογιώργης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έκρινε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να υπάρχει ισότητα στο γάμο και να λυθούν προβλήματα οικογενειακού δικαίου.

«Και ο γάμος και η υιοθεσία είναι πράξη και αγάπης και ευθύνης. Στα θέματα των παιδιών πρέπει να υπάρχουν συναινέσεις», υπογράμμισε.

«Δικός μας στόχος είναι και σε επίπεδο κοινωνίας και όταν έρθει στη Βουλή να υπάρχει συζήτηση. Να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους το κάνουμε», υπογράμμισε ενώ σημείωσε πως και στην ΚΟ της ΝΔ θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση πριν έρθει το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο.

Ερωτηθείς αν η αποχή μπορεί να είναι μια επιλογή και για τους υφυπουργούς απάντησε πως «είναι ένα ζήτημα που δεν επιδιώκουμε να διχάσει», πως «η αποχή είναι μια δυνατότητα για τους βουλευτές, όπως άλλωστε έχει επισημάνει και ο πρωθυπουργός.». Παράλληλα επισήμανε πως εφόσον εγκρίνεται στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του έχουν αυξημένη ευθύνη. «Θα τα δούμε αυτά σε δεύτερο χρόνο», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα όπως πχ η ακριβεια και τα ελληνοτουρκικά αλλά πρέπει παράλληλα ό,τι έχει να κάνει με κοινωνική συμπερίληψη να μην το αφήνουμε πίσω.

Για την ακρίβεια δήλωσε ότι είναι δυναμικό πρόβλημα και η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με δυο τρόπους. Πρώτον στηρίζοντας όσο μπορεί το εισόδημα και δεύτερο με εργαλεία που βοηθούν στη ρύθμιση της αγοράς.

Ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ανεδείχθησαν στρεβλώσεις όπως παραπλανητικές εκπτώσεις οι οποίες τώρα είναι πιο διακριτές.

Είπε επίσης ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν επιβάλει αρκετά πρόστιμα, εκ των οποίων τα μισά έχουν εισπραχθεί και πως η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα που μαζί με τα υπάρχοντα, εκτίμησε ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών 15-20% μείωση το επόμενο διάστημα.

«Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών.

Οι πολίτες βλέπουν τις διάφορες και εντοπίζουν προβλήματα, βοηθούν τους μηχανισμούς», ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρχει καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι. Επ’ αυτού εκτίμησε ότι στα νωπά και στα φρούτα «θα δούμε αρκετά σύντομα αλλαγές στις τιμές».

Σχετικά με την επιστολική ψήφο είπε πως πρόκειται για καινούργια διαδικασία που εμβαθύνει τις δημοκρατικές διαδικασίες και ενσωματώνει πλήρως τους ομογενείς.

Πρόσθεσε πως είναι η ίδια διαδικασία που έχουν και άλλες χώρες και τη χαρακτήρισε ιστορική τομή για την οποία η κοινωνία είναι ώριμη.

Επίσης για τα θέματα της ασφαλείας δήλωσε δεν πρέπει καμία μέρα να πάει χαμένη, ότι ήδη προχωρούν ενέργειες και οι πολίτες θα δουν διαφορά στην καθημερινότητα άμεσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments