Πολιτική

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Τετάρτη στις 11:30 θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Τετάρτη στις 11:30 θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Τετάρτη στις 11:30 θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Επίσης, το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας, όπου την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Επενδυτική «εκστρατεία» από Κυρ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό – Από το Νταβός μέχρι τη Ν. Υόρκη

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός στις 24 Ιανουαρίου θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για το roadshow της JP Morgan. Κοινή συνισταμένη των δύο του ταξιδιών, η ελληνική οικονομία, η οποία έχει αλλάξει σελίδα και με την επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται ξανά στα ραντάρ ξένων επενδυτών.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να επικοινωνήσει την αλλαγή του status της ελληνικής οικονομίας και να απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για επενδύσεις στη χώρα μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με ανώτατα στελέχη γνωστών πολυεθνικών επιχειρήσεων, με την τεχνολογία και την πληροφορική να δεσπόζουν.

Υπενθυμίζεται πως πριν την ανακοίνωση σημαντικών επενδύσεων πολυεθνικών κολοσσών στη χώρα μας, όπως των data centers της Microsoft, είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με ανώτατα στελέχη της εταιρείας.

Από το 2022 όταν είχε συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella και με τον πρόεδρο της εταιρείας Brad Smith, έχουν αλλάξει πολλά.

Η ελληνική οικονομία πρωταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές και γίνεται αναφορά για το μεγαλύτερο turnaround story, ενώ με αυτοπεποίθηση λόγω επενδυτικής βαθμίδας αναπτύσσεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως εκθέσεις διεθνών οίκων (για παράδειγμα Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley) κάνουν λόγο για ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει ακόμα σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο και τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια συγκυρία αβεβαιότητας και ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments