Πολιτική

Χαρίτσης: «Ο κ. Μητσοτάκης διαμορφώνει συνθήκες μονοκρατορίας στο πολιτικό σύστημα»

Χαρίτσης: «Ο κ. Μητσοτάκης διαμορφώνει συνθήκες μονοκρατορίας στο πολιτικό σύστημα»

Πηγή Φωτογραφίας: Σύσκεψη στελεχών της Νέας Αριστεράς από όλη την Ελλάδα προκειμένου να οριστεί ο οδικός χάρτης στην διαδικασία της συγκρότησης έως την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στο τέλος Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς υποστηρίζει ότι «ένα πρόγραμμα με ωφελούμενους λιγότερους από 10.000 δεν μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα»

Η λύση για τη στεγαστική κρίση είναι ένας νέος νόμος – πλαίσιο για το δικαίωμα στη στέγη, όχι τα επικοινωνιακά σόου του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει ότι χρειάζονται «άμεσα μέτρα μέτρα όπως ο περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της Golden Visa, η ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ουσιαστικό σχέδιο και πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με νέα δανειοδοτικά εργαλεία».

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς υποστηρίζει ότι «ένα πρόγραμμα με ωφελούμενους λιγότερους από 10.000 δεν μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα»

Ακολούθως, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και την επίσκεψή του σε ζευγάρι στο Γαλάτσι, ωφελούμενο από το πρόγραμμα «Σπίτι μου», ο Αλέξης Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι «π κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του επικοινωνιακή προσπάθεια να διαφημίσει το αποτυχημένο πρόγραμμα «Σπίτι μου», θα μπορούσε χτυπήσει ένα διπλανό κουδούνι, σε ανθρώπους που δεν είναι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως αυτό θα τον βοηθούσε να αντιληφθεί την πραγματικότητα που διαμορφώνει η στεγαστική κρίση».

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «τα δυσθεώρητα ύψη των ενοικίων και των λογαριασμών, τα εισοδήματα που εξαφανίζονται πριν από τις 15 του μήνα, τη φούσκα του real estate που δημιουργεί η πολιτική του».

«Περιμένουμε να δούμε πόσο θα χρειαστεί να ανακαλύψει ότι υπάρχει και στεγαστική κρίση»

Ο κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς υποστηρίζει ότι «ένα πρόγραμμα με ωφελούμενους λιγότερους από 10.000 δεν μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα που εξελίσσεται σε οριζόντια κρίση μιας ολόκληρης γενιάς. Άμεσα χρειάζεται δραστική αλλαγή πολιτικής».

Καταληκτικά ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να παραδεχτεί ότι υπάρχει «πληθωρισμός απληστίας», περιμένουμε να δούμε πόσο θα χρειαστεί να ανακαλύψει ότι υπάρχει και στεγαστική κρίση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments