Πολιτική

Άδωνις: Θεσμοθετείται ενιαία λίστα χειρουργείων [VID]

Άδωνις: Θεσμοθετείται ενιαία λίστα χειρουργείων [VID]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Αποσύρονται άμεσα τα ζελεδάκια κάνναβης

Στην δημιουργία ενιαίας λίστας χειρουργείων αναφέρθηκε, σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πληροφόρησε και για την άμεση απόσυρση των γλυκισμάτων κάνναβης από την αγορά.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα ζελεδάκια κάνναβης που διατίθενται στην αγορά, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «σε λίγο βγαίνει σε ΦΕΚ η απόφαση μου με την οποία αποδέχομαι την απόφαση της Επιτροπής Ναρκωτικών, όπου το συνθετικό κανναβιδοειδές HHC θεωρείται πλέον ναρκωτικό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από την αγορά όλα τα ζελεδάκια και τα γλυκίσματα, τα οποία περιέχουν αυτήν την καναββιδοειδή ουσία και τα οποία πωλούνται στα περίπτερα. Είναι επικίνδυνα αυτά τα ζελεδάκια για τη δημόσια υγεία. Έχουν προκαλέσει δυσάρεστα περιστατικά σε νέους ανθρώπους».

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, ο Ά. Γεωργιάδης απάντησε, λέγοντας πως «στο υπουργείο Υγείας πρόκειται να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα υπάρξει μια ενιαία λίστα χειρουργείων. Θεσμοθετείται η ενιαία λίστα χειρουργείων. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πλήρους καταγραφής όλων των χειρουργείων στην επικράτεια. Αυτό θα μας δώσει την εικόνα της πραγματικής παραγωγής μέσα στο ΕΣΥ για το πόσο γρήγορα εξυπηρετούνται οι ασθενείς μας. Θα μας δώσει τη δυνατότητα της διαφάνειας, να παρακολουθούμε αν σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένα περιστατικά να ξεπερνούν τη σειρά και να προηγούνται άλλων συμπολιτών τους.

Η ενιαία λίστα χειρουργείου θα μας επιτρέψει να γνωρίζουμε πόσο γρήγορα εξυπηρετούνται οι πολίτες. Αν ένα περιστατικό κρίνεται ως επείγον, τότε κινείται με πιο ταχύ ρυθμό, με πιο ταχεία διαδικασία. Όλοι οι πολίτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και ότι αυτό που μετράει δεν είναι η γνωριμία ή η κοινωνική ισχύς. Την αλλαγήαυτή θα την παρουσιάσουμε μαζί με τον κ. Θεμιστοκλέους το επόμενο δεκαήμερο».

Τέλος, αναφερόμενος στην αύξηση του covid και των ιώσεων, ο Άδωνις υπογράμμισε πως «ως προς τον covid και την αύξηση των ιώσεων, η πίεση περιορίζεται σε αυξημένες εισαγωγές. Είχαμε προβλέψει την κορύφωση των αναπνευστικών λοιμώξεων περί τα τέλη Ιανουαρίου. Πάντως, δεν έχουμε πίεση στις ΜΕΘ ή αύξηση των θανάτων. Άρα προς το παρόν πρόκειται για μια πίεση, η οποία περιορίζεται σε αυξημένες εισαγωγές.

«Είμαστε σε επικοινωνία με ιατρούς και φαρμακοποιούς για να είμαστε ακόμη πιο ταχείς και αποτελεσματικοί στην ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Προετοιμάζουμε μαζί με την κυρία Αγαπηδάκη ένα spot για την ανάγκη εμβολιασμού. Δεν τίθεται βέβαια ζήτημα επιστροφής των προστίμων που είχαν επιβληθεί επειδή ορισμένοι δεν είχαν εμβολιαστεί. Όταν επιβλήθηκε το πρόστιμο, ήταν μια σωστή απόφαση. Έπρεπε να κινητοποιήσουμε με αυτόν τον τρόπο τους πολίτες. Σήμερα καταργούμε το πρόστιμο για να τείνουμε κλάδο ελαίας σε συμπολίτες μας, οι οποίοι πρέπει να εμβολιαστούν», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments