Πολιτική

Γεωργιάδης: «Αίσθηση δικαίου με τη λίστα στα χειρουργεία – O Σαμαράς δεν είναι αντίπαλός μας»

Γεωργιάδης: «Αίσθηση δικαίου με τη λίστα στα χειρουργεία – O Σαμαράς δεν είναι αντίπαλός μας»

Πηγή Φωτογραφίας: Ενημερωτική ημερίδα του υπουργείου Υγείας για τους Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Για τις αλλαγές και τα μέτρα που θα έρθουν στο ΕΣΥ αλλά και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Για τις αλλαγές και τα μέτρα που θα έρθουν στο ΕΣΥ αλλά και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

«Έχω την πρώτη μου συνάντηση με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων για να βάλουμε σε μια σειρά το τι θέλουμε να κάνουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» είπε αρχικά στην συνέντευξη και πρόσθεσε:

«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή νέων Διοικήσεων με βάσει το νέο νόμο της κυρίας Κεραμέως. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα συνεργαστώ με τους παρόντες Διοικητές και Διοικήτριες και θέλω να έχω μια καλή συνεργασία, ασχέτως αν κάποιος συνεχίσει οφείλει να υπηρετεί μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας του.

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ αφού τον πρώτο 10μερο ασχολούμαι για τα μέτρα κατά του clowback σε φάρμακα και διαγνωστικά που ήταν ανησυχητικά τα νούμερα, μετά θα ασχοληθούμε με το ΕΣΥ για τα πρώτα άμεσα μέτρα».

«Θεσμοθετείται η ενιαία χειρουργική λίστα»

Στην συνέχεια ο υπουργός Υγείας μίλησε για την ενιαία χειρουργική λίστα που θα εφαρμοστεί στα νοσοκομεία. «Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά στο υπουργείο για να έχουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πλήρους καταγραφής όλων των εκκρεμών χειρουργείων στην επικράτεια. Αυτό θα μας δώσει την εικόνα της πραγματική παραγωγής μέσα στο ΕΣΥ και πόσο γρήγορα εξυπηρετούνται οι ασθενείς μας αλλά θα μας δώσει την δυνατότητα της διαφάνειας να παρακολουθούμε αν σε κάποιες περιπτώσεις αν κάποιοι χώροι να ξεπερνούν τη σειρά« ανέφερε και τόνισε «με ενδιαφέρει πολύ να υπάρχει η αίσθηση του δικαίου».

Ερωτώμενος για την αύξηση των αναπνευστικών λοιμώξεων όπως της γρίπης και του κορονοϊού, ο κ. Γεωργιάδης φάνηκε καθησυχαστικός. «Είχαμε προβλέψει ότι η κορύφωση όλων των λοιμώξεων και του κορονοϊού και της γρίπης θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Αλλά δεν έχουμε πίεση στις ΜΕΘ και αύξηση των θανάτων. Είναι μια πίεση που φαίνεται στην αύξηση των εισαγωγών αλλά έχουμε μείωση τις τελευταίες μέρες. Έχει αρχίσει η στροφή. Ετοιμάζουμε και καινούργιο σποτ για τον εμβολιασμό».

Όσο για την επιστροφή των προστίμων σε όσους δεν υπάκουσαν στον εμβολιασμό κατά την πανδημία ο υπουργός ανέφερε «Δεν έχει υπάρξει στην ιστορία κανενός κράτους αυτό. Δεν έχει πάρει κανέναν κράτος τέτοιες αποφάσεις. Την ώρα που μπήκε το πρόστιμο ο στόχος ήταν η αύξηση των εμβολιασμών που επετεύχθη. Και το μέτρο ήταν σωστό. Το γεγονός ότι κάποιο συμπολίτες μας αποφασίζουμε να μην τους κυνηγήσουμε, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό θα είχε ένα στοιχείο αναλγησίας. Το παράπονο κάποιων που πλήρωσαν είναι δεκτό. Για παράδειγμα, όταν κάνουμε ρυθμίσεις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων που έχουν γίνει πολλές, δεν υπήρχε ο αντίλογος πως αυτοί που έκτισαν νόμιμα αυτοί έχασαν; Ε είναι ένα παρόμοιο πράγμα σε πολύ μικρή κλίμακα».

Δεν υπάρχει κόμμα που δεν έχει εσωτερική συζήτηση – Ο Σαμαράς δεν είναι αντίπαλός μας

Τέλος, για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι «όλα τα κόμματα τέμνονται οριζόντια. Δεν υπάρχει κόμμα που δεν έχει εσωτερική συζήτηση για το ζήτημα αυτό. Στον ΣΥΡΙΖΑ είδα μεγαλύτερη φασαρία για το ζήτημα αυτό, προκάλεσε την απειλή για τη διαγραφή Πολάκη».

Στη συνέχεια σχολίασε τις «αναταράξεις» εντός της Νέας Δημοκρατίας: «Έγινε εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέρφους που ήρθαν και μας είπαν τις αντιρρήσεις τους. Είναι μεγάλη κατάκτηση για ένα κόμμα, ν μπορεί με τέτοια δημοκρατικότητα και ελευθερία λόγου οι βουλευτές να λένε τα επιχειρήματά τους στον έναν στον άλλον, χωρίς να φοβούνται και να υπάρχει καταπίεση της ελεύθερης γνώμης. Είμαι περήφανος που μπορεί να μιλάμε με τέτοια ωριμότητα για ένα θέμα που διχάζει χωρίς αμφιβολία την κοινωνία.

»Δεν είπα ποτέ ότι όποιος δεν ψηφίσει, δεν στηρίζει τον Μητσοτάκη. Κάθε ψηφοφορία κρίνεται πολιτικά και παράγει πολιτικές συνέπειες είναι το Α και το Β του Κοινοβουλευτισμού. Ο πρωθυπουργός είπε δεν τίθεται κομματική πειθαρχία και δεν θα μπει από κάποιον άλλο.

»Η πολιτική μου γραμμή είναι ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να δένεται όσο μπορεί με την Δύση. Ψήφισα το μνημόνιο λέγοντας πως η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και κάθε πολιτική που μας πηγαίνει προς τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν είναι καταστροφική για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Ερωτώμενος για την στάση Σαμαρά είπε «ο Σαμαράς δεν είναι αντίπαλός μας, τον σεβόμαστε απεριόριστα. Έχει το δικαίωμα σαν πρώην πρωθυπουργός να λέει την γνώμη του ελεύθερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments