Πολιτική

Μαρινάκης για Σαμαρά: “Ούτε έκανα ούτε πρόκειται να κάνω μαθήματα σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ”

Μαρινάκης για Σαμαρά: “Ούτε έκανα ούτε πρόκειται να κάνω μαθήματα σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Ο μόνος υπουργός που έχει εκφράσει αντιρρήσεις είναι ο κ. Βορίδης», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης για την αρνητική στάση του υπουργού Επικρατείας σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ο μόνος υπουργός που έχει εκφράσει αντιρρήσεις είναι ο κ. Βορίδης», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης για την αρνητική στάση του υπουργού Επικρατείας σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τον σεβασμό του στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Action24 και στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές», με τους Γιώργο Πιέρρο, Δημήτρη Τάκη και Ελένη Καλογεροπούλου. «Ούτε έκανα, ούτε θα μπορούσα να κάνω, ούτε πρόκειται ποτέ να κάνω μαθήματα σε οποιονδήποτε πρώην πρωθυπουργό, ή πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι ένας άνθρωπος που είναι από παιδί στη Νέα Δημοκρατία. Ούτε σε οποιονδήποτε υπουργό ή βουλευτή. Δεν είναι δουλειά μου να κάνω μαθήματα, πόσω μάλλον σε έναν πρώην πρωθυπουργό. Ούτε ποτέ θα μπορούσαμε να μπούμε σε πολιτική αντιπαράθεση, πέραν του ότι είναι πρώην πρωθυπουργός, είναι και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Ο Παύλος Μαρινάκης συνέχισε λέγονας πως «έχω καθήκον ως κυβερνητικός εκπρόσωπος να κάνω δύο πράγματα. Να παραθέτω τις λεπτομέρειες της κυβερνητικής πολιτικής με επιχειρήματα και να απαντώ όταν τίθεται ένα θέμα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Εν προκειμένω υπήρχε μία εικόνα που θεωρώ εγώ ότι ήταν στρεβλή για τον πρωθυπουργό περί της διατύπωσης για αποχή. Ο πρωθυπουργός που ενθαρρύνει τους πολίτες να ψηφίζουν στις εκλογές στην πράξη και με την επιστολική ψήφο, ενθάρρυνε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Αν είσαι κατά είναι προτιμότερο, να απέχεις, όταν θέλεις να περάσει ένα νομοσχέδιο. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν θα έμπαινα ποτέ σε αντιπαράθεση με έναν πρώην πρωθυπουργό. Κι εγώ έχω τρέξει σε μία δύσκολη περίοδο όταν ήταν πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος. Δεν υπάρχει ζήτημα πόλωσης».

«Ο μόνος υπουργός που έχει εκφράσει αντιρρήσεις είναι ο κ. Βορίδης», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης για την αρνητική στάση του υπουργού Επικρατείας σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και συνέχισε: «Όταν ανήκεις σε ένα σύνολο προφανώς οφείλεις να εκφράζεις την άποψή σου εκεί που πρέπει θεσμικά, αλλά τις συλλογικές αποφάσεις αυτού του συνόλου θεωρώ ότι πρέπει να τις σέβεσαι και να προχωράς ως μέλος του συνόλου και της ενότητας μπροστά. Αυτή όμως είναι μία προσωπική, δική μου άποψη. Πιστεύω σε συλλογικές αποφάσεις, πιστεύω στις δυνατές ομάδας με τις όποιες διαφοροποιήσεις. Ο κ. Βορίδης είναι ένα σημαντικό στέλεχος της κυβέρνησης, έχει τις αντιρρήσεις του, είναι απολύτως σεβαστές και ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments