Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αστοχίες Κασσελάκη προκαλούν αναταράξεις στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αστοχίες Κασσελάκη προκαλούν αναταράξεις στην Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [363710] ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ "ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Vertigo για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, το νέο έτος δεν ξεκίνησε καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη. Από λάθος σε λάθος.

Το πρώτο ήταν το δάνειο ¨του κ. Κασσελάκη στα κομματικά μέσα ενημέρωσης “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”. Αντί να επαινεθεί για τη γενναιοδωρία του, ο Στέφανος επικρίθηκε για τις λεπτομέρειες της δανειακής σύμβασης, τη χρηματιστηριακή του εταιρεία, το “πατρικό του όνομα” και άλλα φορολογικά στοιχεία.

Μια άλλη αστοχία ήταν μια πρόσκληση σε τσάι και PowerPoint στις Σπέτσες για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς. Αντί να επαινεθεί η γενναιοδωρία του νέου προέδρου που είπε ότι θα πλήρωνε τα έξοδα 36 βουλευτών, τα στελέχη και οι βουλευτές της Κουμουνδούρου έδειξαν να δυσανασχετούν.

Το τρίτο λάθος ήταν η πρόταση (;) του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει υπουργό τον Κασσελάκη το 2019. Το σχετικό αφήγημα έγινε ελάχιστα πιστευτό από τον κομματικό μηχανισμό και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το τέταρτο λάθος ήταν ότι ο Κασσελάκης επέβαλε από τηλεοράσεως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κομματική πειθαρχία, έτσι ώστε να ψηφίσουν υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όλα τα προαναφερόμενα λάθη και όλες οι προαναφερόμενες αστοχίες έδωσαν την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της αντιπολίτευσης, είναι ένα ομφαλοσκοπικό κόμμα που προτάσσει την εκπλήρωση των προσωπικών επιθυμιών της ηγεσίας του αντί της προώθησης και υπεράσπισης των συμφερόντων του κοινωνικού σώματος, αντί της υπεράσπισης μιας κοινωνίας που υποφέρει από ανασφάλεια και ακρίβεια. 

Ένα ακόμη ζήτημα που δυσκολεύει την πορεία του κ. Κασσελάκη προς τις εκλογές είναι η Νέα Αριστερά. Η Νέα Αριστερά έφτασε το εκλογικό (κυρίως ψυχολογικό) όριο του 3% στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας σε περίπου 200 στελέχη πρώτης γραμμής (πρώην υπουργοί, πρώην υπουργοί, γραμματείς Ν.Ε. κ.ά.), έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επειδή, όπως είπε, «το πολιτικό εκκρεμές στην Ευρώπη κινείται προς δεξιά, άκρα δεξιά και με τον προοδευτικό, αριστερό χώρο σε στρατηγική κρίση», επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει προγραμματική επανεκκίνηση με βάση τα μεγάλα σύγχρονα διακυβεύματα, ενώ υποστήριξε πως «την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών η Νέα Αριστερά πρέπει να είναι ο καταλύτης θετικών και δημιουργικών εξελίξεων στον αριστερό και προοδευτικό χώρο». Όχι με συμφωνίες κορυφής, αλλά με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, απηύθυνε «πρόσκληση σε ανένταχτο αριστερό και προοδευτικό κόσμο» για συνεργασία, με κοινές εκδηλώσεις και θεματικές καμπάνιες.

Τα σύννεφα πυκνώνουν επάνω από την Κουμουνδούρου, η οποία, αλίμονο, διαπιστώνει πως δεν υπάρχουν άλλα πολιτικά περιθώρια για λάθη και πειραματισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments