Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το απουσιολόγιο των Σπετσών – Ποιοι δεν θα πάνε τελικά στο τριήμερο

ΣΥΡΙΖΑ: Το απουσιολόγιο των Σπετσών – Ποιοι δεν θα πάνε τελικά στο τριήμερο

Πηγή Φωτογραφίας: [366491] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεθεί στο στόχαστρο της εσωκομματικής κριτικής.

Καθώς η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο κοσμοπολίτικο νησί του Σαρωνικού έχει γίνει αντικείμενο εσωκομματικής κριτικής για τη χρησιμότητά της, οι προετοιμασίες για το “τριήμερο των Σπετσών” βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Κουμουνδούρου. Πέρα από τις προσωπικές παρατηρήσεις, η Κουμουνδούρου θέλει να δώσει ισχυρή πολιτική έμφαση στη διαδικασία αυτή, όπως φέρεται να ζητούν αρκετοί βουλευτές, και έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα με συστηματικές εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα και στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του κόμματος στην εξοχική κατοικία που διαθέτει στο νησί. Εκεί θα γίνουν όλες οι εργασίες, μεταξύ των οποίων και η παρουσίαση σε PowerPoint των εκθέσεων δράσης των βουλευτών (τις οποίες αρκετοί από αυτούς επεξεργάζονται τις τελευταίες ώρες), καθώς και τα σχέδια για τις μελλοντικές κοινοβουλευτικές δραστηριότητες.

Το πρωί του Σαββάτου, η προγραμματισμένη συνεδρίαση αναμένεται να αρχίσει νωρίς και το μεσημέρι ο κ. Κασσελάκης θα γευματίσει σε γνωστή ψαροταβέρνα στο παλιό λιμάνι των Σπετσών. Μετά το διάλειμμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά μέχρι το απόγευμα, ενώ αν η διάρκεια των τοποθετήσεων ξεπεράσει το αρχικά καθορισμένο χρονικό όριο των 30 λεπτών, οι εργασίες παρατείνονται μέχρι το απόγευμα της Κυριακής. Πέρα από τα διαδικαστικά θέματα, όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενδιαφέρονται για το “απουσιολόγιο”, δηλαδή για τους βουλευτές και τις βουλευτίνες που πρόκειται να απέχουν από τις δραστηριότητες.

 Μέχρι στιγμής, απόντες από τους 36 βουλευτές που αριθμεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρονται οι:

· Αλέξης Τσίπρας, πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχοντας εξηγηθεί ο λόγος της απουσίας του

· Όλγα Γεροβασίλη, η οποία θα απουσιάσει για απολύτως κατανοητούς για την Κουμουνδούρου προσωπικούς λόγους

· Έλενα Ακρίτα, διαφωνώντας με το ύφος της επιστολής

· Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά μόνο την πρώτη ημέρα των εργασιών, καθώς θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Νταβός και θα μεταβεί στις Σπέτσες, το πρωί του Σαββάτου.

Αντίθετα, το παρόν αναμένεται να δώσει η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, αν και αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αισθάνεται «ναυτία» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, αλλά και ο Βουλευτής Επικρατείας, Όθων Ηλιόπουλος, ο οποίος έρχεται για το σκοπό αυτό από την Αμερική. Στα ενδότερα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η «επιτυχία του πειράματος» της τριήμερης συνεδρίασης στις Σπέτσες «θα κριθεί στις λεπτομέρειες» επισημαίνουν αρκετοί βουλευτές σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, καθώς δεν είναι λίγοι, εκείνοι που θα προτιμούσαν η συνεδρίαση να λάβει χώρα σε κάποια περιοχή με ειδικό πολιτικό βάρος, όπως η Θράκη ή η Θεσσαλία. Ανοιχτό, πάντως, άφησε ένα σχετικό ενδεχόμενο ο κ. Στέφανος Κασσελάκης στη δευτερολογία του, κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την περασμένη Κυριακή, λέγοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πάει παντού το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments