Πολιτική

Άδωνις: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο

Άδωνις: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο με επιβάτη μεταξύ άλλων, την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ο υπουργός Υγείας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Ελλάδα προχωρά μπροστά όσο και αν κάποιοι τα βλέπουν όλα μαύρα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο με επιβάτη μεταξύ άλλων, την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ο υπουργός Υγείας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, Άδωνις δημοσίευσε σχετικό βίντεο από την πτήση με το υδροπλάνο, υπογραμμίζοντας πως «ήταν το 2011 που για πρώτη φορά, ως Υφυπουργός Ανάπτυξης τότε, είχα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει στη Χώρα δίκτυο υδροπλάνων. Όταν έγινα Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεσμεύθηκα ότι αυτή τη φορά θα γίνουν πραγματικότητα. Η Πανδημία όμως μας έκανε να χάσουμε πάνω ένα χρόνο έτσι δεν πρόλαβα να τα δω να πετούν επί της θητείας μου».

«Όμως είχαμε τελειώσει όλη την προεργασία και σήμερα ως Υπουργός Υγείας πια, είχα την τύχη με την Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Ιωάννη Παππά να πετάξουμε με μία από τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις της Hellenic Sea Planes», συνεχίζει ο υπουργός Υγείας.

«Η Ελλάδα μας προχωρά μπροστά όσο κι αν κάποιοι τα βλέπουν όλα μαύρα!», καταλήγει χαρακτηριστικά ο Άδωνις.

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes από το υδάτινο πεδίο του Λαυρίου, πέταξε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

«Πρόκειται για μία σημαντική ημέρα για τις μεταφορές της Ελλάδας, καθώς η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων αποτελεί στόχο για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέχρι το καλοκαίρι, άλλωστε, θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα πλήρως ενεργή θα είναι η γραμμή Πάτρα-Κέρκυρα-Παξοί, δεδομένου ότι τα υδατοδρόμια αυτά είναι αδειοδοτημένα», δήλωσε η κ. Αλεξοπούλου.

«Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συμβάλλει καθοριστικά, ώστε να δημιουργηθεί στη χώρα ένα πλήρες, σύγχρονο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων, με αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ενισχύει σημαντικά τον τουρισμό στη νησιωτική χώρα, παρέχοντας ασφαλείς μεταφορές», πρόσθεσε.

Στην πτήση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, επέβαιναν και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments