Ελλάδα

Σήμερα η Ιερά Σύνοδος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σήμερα η Ιερά Σύνοδος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πηγή Φωτογραφίας: Την κοπη της Πρωτοχρονιατικης Βασιλοπιτας εκοψε σημερα ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος στην Ιερα Συνοδο παρουσια των εκπροσωπων των Πατριαρχειων Οικουμενικου, Αλεξανδρειας,Ιεροσολυμων , Μητροπολιτων της Εκκλησιας της Ελλαδας , των βοηθων Επισκοπων του κοσμητορα της Θεολογικης σχολης, και των εργαζομενων στις υπηρεσιες της Ιερας Συνδου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΙΙΕΡΑ ΣΥΝΔΟ

Ιερά Σύνοδος: Σήμερα η έκτακτη σύγκληση για τον γάμο ομοφύλων

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με μοναδικό θέμα στην ατζέντα το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μοναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, θέμα που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την κοινωνία, την εκκλησία αλλά και εσωκομματικά, είναι και στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο όμως πήρε αναβολή μετά τη νόσηση του πρωθυπουργού με γρίπη τύπου Η1Ν1. Πάντως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καθυστέρηση και, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, με βάση την πορεία της υγείας του πρωθυπουργού, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η συνεδρίαση να γίνει την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςβρέθηκε με δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψής του σε σχολείο της Νέας Μάκρης και ερωτήθηκε για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. «Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα», απάντησε μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments