EDITOR'S PICK

Έξαρση: Το 90% των Ελλήνων όλη την ημέρα με ένα κινητό στο χέρι

Έξαρση: Το 90% των Ελλήνων όλη την ημέρα με ένα κινητό στο χέρι

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Και το κακό δε σταματά εδώ βεβαίως βεβαίως

9στους 10 Έλληνες ‘καίγονται’ με το κινητό σύμφωνα με έρευνα και δυστυχώς, αυτό δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν. Για την ακρίβεια, το 90% των Ελλήνων είναι όλη τη μέρα, και όλη την ώρα, με το κινητό στο χέρι, κάτι που φυσικά βλέπουμε όσοι κυκλοφορούμε στον δρόμο. Και εννοείται πως δε βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω.

Και το κακό δε σταματά εδώ βεβαίως βεβαίως. Η εν λόγω έρευνα σημειώνει ότι το σερφάρισμα στο ίντερνετ ξεκινά από την ηλικία των 5 ετών. Κακό, έτσι; Δυστυχώς όμως το βλέπουμε και αυτό στον δρόμο, στις καφετέριες αλλά και σε κάθε οικογενειακή μάζωξη.

Πώς θα ήταν ένα σχολείο χωρίς smartphones για έναν χρόνο; Σύμφωνα με το Focus on Tech Life Tips, 9 στα 10 παιδιά, το 90% δηλαδή, ηλικίας 5 – 12 ετών είναι χρήστες του διαδικτύου. Στα παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, η χρήση ωστόσο φαίνεται καθολική αφού αγγίζει το 97%. Ο μέσος χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο είναι 100 λεπτά την ημέρα ενώ η χρήση του διαδικτύου ανέρχεται στο 96%. Μην ξεχνάμε όμως ότι στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού και στους χρήστες, εντάσσεται και η συντριπτική πλειοψηφία των μεγαλύτερων ηλικιών που ασχολούνται πολύ έχοντας κατακλύσει σχεδόν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments