Πολιτική

Η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι της αντιπαράθεσης για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ

Η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι της αντιπαράθεσης για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: [366510] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι σχολές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ψηφιακά τις εξετάσεις.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πρόκειται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των μη κερδοσκοπικών και μη κρατικών πανεπιστημίων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης Θεσσαλονίκης, σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη γενικότερη αντίδραση που εμφανίζεται στον τομέα των επαγγελμάτων και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μία εμβληματική μεταρρύθμιση και για το δημόσιο πανεπιστήμιο και για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η ο οποία σας δηλώνω και εγώ ότι θα είναι νόμος του κράτους μέχρι τέλος Φεβρουαρίου», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκανε λόγο για «αντίθεση δύο εικόνων», υποστηρίζοντας ότι από την μια πλευρά είναι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, των καθηγητών και των Ελλήνων πολιτών «που θέλει επιτέλους να κάνουμε ένα βήμα στο μέλλον και να σταματήσει η χώρα μας ένα είναι η κακή εξαίρεση σχεδόν όλου του κόσμου» και από την άλλη «αυτές οι θλιβερές μειοψηφίες που γίνονται όλο και πιο μικρές».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη αντιδρούν «μόνο και μόνο επειδή αντιδρούν στα πάντα και θελουν να μείνουμε πίσω».

«Το νομοσχέδιο θα περάσει. Θα γίνει νόμος του κράτους γιατί αυτό είναι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας, των φοιτητών και των καθηγητών», υπογράμμισε.

Παράλληλα ανέφερε πως «είναι δεδομένο ότι επιθυμία, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των φοιτητών, να διασφαλιστούν οι εξεταστικές και γι΄αυτό δίνουμε ένα σημαντικό θεσμικό οπλοστάσιο στα Πανεπιστήμια, για να διασφαλιστεί η διενέργεια εξεταστικής σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα».

Πιερρακάκης: Οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια μπορούν να διεξαχθούν ψηφιακά

“Οι εξετάσεις στα ΑΕΙ μπορούν να διεξαχθούν ψηφιακά» τονίζει με επείγουσα ερμηνευτική εγκύκλιο του προς τις Συγκλήτους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ ζητεί και την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης αναφορικά με την διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα πανεπιστήμια.

Μεταξύ άλλων, η εν λόγω εγκύκλιος αναφέρει:

– Η διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων, γραπτών και προφορικών, είναι επιτρεπτή και μέσω ηλεκτρονικών μέσων (ψηφιακή εξεταστική) δυνάμει ρητής διάταξης νόμου, όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του Α.Ε.Ι. για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. – Οι ανωτέρω διατάξεις ορίζουν ότι τα ειδικότερα θέματα των εναλλακτικών μεθόδων αξιολόγησης ρυθμίζονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Ε.Ι., εφόσον έχει εκδοθεί, ο οποίος, σημειωτέον, εκδίδεται με απόφαση της Συγκλήτου κατόπιν πρότασης του Πρύτανη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments