Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμούς ευρωψηφοδελτίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμούς ευρωψηφοδελτίου

Πηγή Φωτογραφίας: [366396] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Άρχισε η διαδικασία κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε και ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, όπως έχει ανακοινώσει, επιθυμεί να διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του «isyriza» στην οποία όσοι επιθυμούν θα μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα για την ευρωλίστα του κόμματος. Είναι θέμα ημερών, λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, η ενεργοποίησή της σχετικής πλατφόρμας, καθώς απομένουν να διευθετηθούν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βίντεο – κάλεσμα θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας θα αποφασιστούν από την Πολιτική Γραμματεία και θα διεξαχθεί εσωκομματικό δημοψήφισμα για το ποιος τελικά θα λάβει υποψηφιότητα. Για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων αναμένεται να συσταθεί επιτροπή. Η διαδικασία αυτή δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Ωστόσο, τεκμαίρεται ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα, καθώς πρόκειται για μια επιλογή που διευκολύνει τη δημοκρατική διαδικασία στο εσωτερικό του κόμματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, στην ομιλία του στην τελετή λήξης της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η πρωτοβάθμια διαδικασία της ευρωψηφοφορίας είναι ένα ατού και θα βοηθήσει τον κόσμο να έρθει πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και να μας γνωρίσει. Προς το παρόν, μόνο οι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά είναι σίγουροι ότι θα είναι ευρωεκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μηχανές έχουν ανάψει για τα καλά το τελευταίο διάστημα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες να υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, το «think tank» για την παιδεία, αλλά και για τους άλλους τομείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments