Αθλητισμός

SuperLeague: Ποιοι Έλληνες μπορεί να επιστρέψουν και να κάνουν άμεσα τη διαφορά!

SuperLeague: Ποιοι Έλληνες μπορεί να επιστρέψουν και να κάνουν άμεσα τη διαφορά!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Φυσικά, στο εξωτερικό διαπρέπουν κι άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να απασχολήσουν τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες.

Φυσικά, στο εξωτερικό διαπρέπουν κι άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να απασχολήσουν τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες.

Ο επαναπατρισμός του Τάσου Μπακασέτα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αν μη τι άλλο προκάλεσε αίσθηση και δεδομένα είναι η πιο ηχηρή μεταγραφή του Ιανουαρίου. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πράσινοι, πριν τον αρχηγό της Εθνικής μας, έπεισαν και έναν ακόμη Έλληνα διεθνή άσο να γυρίσει πίσω στα πάτρια εδάφη. Ο λόγος ασφαλώς για τον Δημήτρη Λημνιό, με τον οποίο το τριφύλλι άνοιξε το χορό των χειμερινών του μεταγραφών.

Φυσικά, στο εξωτερικό διαπρέπουν κι άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να απασχολήσουν τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες.

Ναι μεν η Σούπερ Λιγκ έχει εγγενείς παθογένειες, ωστόσο την τελευταία διετία ο ανταγωνισμός έχει ανέβει κατακόρυφα σε επίπεδο κορυφής και η μάχη του τίτλου δεν κρίνεται από τον Δεκέμβριο, όπως άλλες εποχές. Αυτό σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί ένα κάπως πιο ελκυστικό περιβάλλον για παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και αρχίζει παράλληλα να ξυπνά μέσα τους σιγά σιγά το νόστιμον ήμαρ.

Ο Μπακασέτας για παράδειγμα, πείστηκε από το πρότζεκτ που του παρουσίασαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και παρότι αρχικά δεν είχε στο μυαλό του την επιστροφή στην Ελλάδα, τελικά πήρε τη μεγάλη απόφαση. Και αυτό διότι έκρινε πως για τον ίδιο είναι τεράστια πρόκληση να ηγηθεί της προσπάθειας των πράσινων να επιστρέψουν στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια!

Πέρα λοιπόν από το οικονομικό, που πάντα παίζει σπουδαίο ρόλο, είναι βασικό ζητούμενο η παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης πρότασης και οράματος. Αν υπάρχει αυτός ο συνδυασμός δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλους επαναπατρισμούς στο άμεσο μέλλον. Ποιοι παίκτες όμως θα μπορούσαν να απασχολήσουν τις μεγάλες ελληνικές ομάδες.

Με τη γεμάτη χρονιά που κάνει ο διεθνής άσος, είναι σίγουρο ότι θα βρει προτάσεις και από το εξωτερικό, όμως δεδομένα θα δεχθεί κρούσεις και από την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται, ότι η μεταγραφή του Γιαννούλη από τον ΠΑΟΚ στη Νόριτς, είχε κοστίσει 7 εκατομμύρια ευρώ.

Προφανώς, μιλάμε για έναν εν ενεργεία διεθνή παίκτη που μπορεί άνετα να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας πλέον και πλούσιες παραστάσεις από πολύ πιο προηγμένες λίγκες συγκριτικά με τη δική μας. Αυτή τη στιγμή, ίσως μόνο ο ΠΑΟΚ, με τον Μπάμπα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι καλυμμένος στη συγκεκριμένη θέση. Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν αριστερό μπακ στο επίπεδο του Γιαννούλη.

Μανώλης Σάλιακας

Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία είναι και ο Μανώλης Σάλιακας, ο οποίος διαπρέπει με τη φανέλα της Σαν Πάουλι στη Β’ Γερμανίας. Ο 27χρονος δεξιός μπακ είναι βασικότατο στέλεχος στην πρωτοπόρο ομάδα της κατηγορίας, η οποία φιλοδοξεί φέτος να ανέβει στην Μπουντεσλίγκα.

Ο Σάλιακας έφυγε ως ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα το 2022, για να πάει στην ομάδα του Αμβούργου και μέσα σε 1,5 χρόνο έχει εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή του αξία στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Το συμβόλαιό του λήγει το 2025, επομένως το καλοκαίρι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Σαν Πάουλι να μπει στη διαδικασία πώλησής του, αν ο παίκτης δεν ανανεώσει με τους βορειογερμανούς.

Δημήτρης Πέλκας

Περίπτωση Μπακασέτα είναι και αυτή του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος αγωνίζεται στην Τουρκία με τα χρώματα της Μπασάκσεχιρ, ωστόσο το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, επομένως στον ορίζοντα αχνοφαίνεται η επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο Πέλκας μετά τον ΠΑΟΚ έπαιξε διαδοχικά σε Φενέρ και Χαλ πριν πάει ως ελεύθερος στην Μπασάκ το περασμένο καλοκαίρι. Ο 30χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός πήρε μία γερή γεύση από πρωταθλήματα το εξωτερικού και τώρα αν δεχθεί μία ικανοποιητική πρόταση από Ελλάδα φυσικά θα την εξετάσει σοβαρά. Με την εμπειρία του και τη δυνατότητά του να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, ο Πέλκας μπορεί εύκολα να αποδειχθεί πολύτιμος σε οποιαδήποτε ομάδα κάνει πρωταθλητισμό.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Πιθανή κρίνεται η επιστροφή στην Ελλάδα και του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, ο οποίος ανήκει στη Νότιγχαμ, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει θέση βασικού. Για προφανείς λόγους, το προβάδισμα πλέον στη δική του περίπτωση έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ίσως χρειαστεί βασικό τερματοφύλακα το καλοκαίρι, αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Τζορτζ Μπάλντοκ

Στο στόχαστρο των κορυφαίων ελληνικών ομάδων ενδέχεται να μπει και ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έχει ελληνικό διαβατήριο και μένει επίσης ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν μπακ επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος έχει 11 συμμετοχές με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην κορυφαία αγγλική κατηγορία. Πέρυσι, ήταν κομβικός (36 συμμετοχές) για τις “λεπίδες” στην Τσάμπιονσιπ και βοήθησε καθοριστικά στην πορεία ανόδου.

Ταξιάρχης Φούντας

Άλλος ένας παίκτης που μπορεί να μπει στα ελληνικά ραντάρ είναι ο Ταξιάρχης Φούντας, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2025 από την Τράμπζονσπορ. Στα 28 του, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει κάνει μία αξιοσέβαστη πορεία στο εξωτερικό, παίζοντας σε Αυστρία, ΗΠΑ, Γερμανία και Τουρκία. Έχει δηλαδή δοκιμαστεί σε πολλά και διαφορετικών απαιτήσεων πρωταθλήματα και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία εξαιρετικά χρήσιμη μονάδα για ομάδα με φιλοδοξίες.

Παντελής Χατδηδιάκος

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ο Παντελής Χατζηδιάκος, ένας στόπερ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού είναι εξαιρετικός στο build up και μπορεί να ταιριάξει γάντι σε ομάδες που παίζουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, ο 27χρονος διεθνής στόπερ δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Κάλιαρι μέχρι το 2027, επομένως αυτόματα η δική του περίπτωση είναι πολύ πιο δύσκολη. Το καλοκαίρι ωστόσο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ολοκληρωτικά, αν η Κάλιαρι υποβιβαστεί στη Serie B.

Χρήστος Τζόλης

Τέλος, ξεχωριστή περίπτωση είναι αυτή του Χρήστου Τζόλη, ο οποίος ξενιτεύτηκε πολύ νωρίς και χρειάστηκε να πάει δανεικός από τη Νόριτς στη Φορτούνα Ντίσελντορφ (Β’ Γερμανίας) για να βρει ξανά το κέφι του. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ είναι φέτος από τους κορυφαίους παίκτες στην Τσβάιτε, έχοντας 8 γκολ σε 15 συμμετοχές και αρχίζει σταδιακά να επαναφέρει τη χρηματιστηριακή του αξία εκεί που τής αρμόζει με βάση το ταλέντο του.

Ο Τζόλης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 και δύσκολα θα παραχωρηθεί από τη Νόριτς με λιγότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ, όσα είχε δώσει δηλαδή ο αγγλικός σύλλογος για να τον αποκτήσει από τον ΠΑΟΚ, το 2021. Στην παρούσα φάση, ο 21χρονος άσος δεν ψήνεται ιδιαίτερα για την επιστροφή του στην Ελλάδα. Αν πάντως παρέμενε για λίγο μεγαλύτερο διάστημα σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στη Σούπερ Λιγκ, θα μπορούσε σίγουρα να φύγει πολύ πιο έτοιμος για τα ξένα.

Πηγή: menshouse.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments