Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πιο κοντά στην ευρωομάδα της κεντροαριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ: Πιο κοντά στην ευρωομάδα της κεντροαριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Κερδίζει εσωκομματικούς πόντους η πρόταση για ένταξη στο S&D.

Tον ΣΥΡΙΖΑ απασχολούν πολλά αυτή την περίοδο. Κύριο ζήτημα είναι η συνεχιζόμενη δημοσκοπική πτώση. Το νέο κύμα των τεσσάρων δημοσκοπήσεων που είδε το φως της δημοσιότητας την εβδομάδα που πέρασε (Metron Analysis, GPO, MRB, Marc) δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό.

Το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη και τα απρεπή σχόλια που χρησιμοποίησε εναντίον του σκιτσογράφου της Καθημερινής Ηλία Μακρή έβγαλαν για άλλη μια φορά την πολιτική αντιπαράθεση από το προσκήνιο. Τέτοιου είδους “κουτοπονηριές” δεν ωφελούν μπροστά στον προσυνεδριακό διάλογο που έχει ήδη ξεκινήσει. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα που μπορούν να συζητηθούν εποικοδομητικά στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μια πιθανή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά φαίνεται πως συγκινεί πολλούς ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου με την πρόταση των Κώστα Ζαχαριάδη, Γιάννη Ραγκούση και Θανάση Θεοχαρόπουλου για μετακόμιση στο S&D μετά τις ευρωεκλογές να κερδίζει έδαφος.

Στη δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, είναι χαρακτηριστικό πως ανάμεσα σε αυτούς που στήριξαν το κόμμα το φετινό καλοκαίρι, το 62% απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κινηθεί προς την κεντροαριστερά, ενώ ακριβώς οι μισοί το, 30,1%, επιθυμεί αριστερή κατεύθυνση.

Το 7,9% δεν απάντησε. Στο πλήρες δείγμα της δημοσκόπησης, το 44,6% δήλωσε ότι πρέπει να μετατοπιστεί προς την κεντροαριστερά και το 21,3% δήλωσε ότι πρέπει να μετατοπιστεί προς τα αριστερά. Με βάση αυτά τα στοιχεία, τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως η μετατόπιση που προτείνουν δεν είναι απλώς μια πρόταση. Είναι αναγκαιότητα και απαίτηση της κοινωνικής και κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις η πρόταση να πραγματοποιηθεί εσωτερικό δημοψήφισμα για την έξοδο του κόμματος από την ευρωομάδα της Αριστεράς. Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ανοιχτός σε μια τέτοια κουβέντα αν και υποστηρίζει την παραμονή στις «ρίζες». Όλα δείχνουν πως στη βάση υπάρχει ένα μεγάλο ρεύμα υπέρ της συγκεκριμένης άποψης. Και αναμένεται οι ζυμώσεις το επόμενο διάστημα να είναι συνεχείς, καθώς όλα δείχνουν πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Συνέδριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments