Πολιτική

Άδωνις: Δέσμευση για ακτινοθεραπευτικό τμήμα στη Ρόδο [vid]

Άδωνις: Δέσμευση για ακτινοθεραπευτικό τμήμα στη Ρόδο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [366455] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ικανοποιούμε ένα παλιό αίτημα του αείμνηστου Δ. Κρεμαστινού

Την δέσμευσή του ότι το ακτινοθεραπευτικό τμήμα της Ρόδου πρόκειται να ιδρυθεί μέσα στους συντομότερους χρόνους υπογράμμισε, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νικητιάδη, ο υπουργός Υγείας τόνισε αρχικά:  «Θέλω εισαγωγικά να αποτίσω φόρο τιμής στον αείμνηστο ιατρό, βουλευτή και υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό. Είναι για μένα τύχη αγαθή που στην έναρξη της θητείας μου στο υπουργείο Υγείας θα μπορέσω να φανώ χρήσιμος σε κάτι που ο Δ. Κρεμαστινός ζητούσε πάρα πολλά χρόνια. Πρόκειται για την ίδρυση του ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου».

«Πράγματι, ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου, ο κ. Χατζημάρκος», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «δεν πρόλαβα να κάτσω στην καρέκλα του υπουργού Υγείας, με επισκέφθηκε και μου έθεσε το ζήτημα. Το ζήτημα έχει μια νομική πτυχή την οποία δεν γνώριζα. Το οικόπεδο, επάνω στο οποίο χτίστηκε το νοσοκομείο της Ρόδου, έχει κάποιες πολεοδομικές ατασθαλίες. Αυτό συμβαίνει με πάρα πολλά δημόσια κτίσματα. Αυτό δεν περιποιεί τιμή για το κράτος μας. Ωστόσο, κάπως έτσι οικοδομήθηκε το ελληνικό κράτος. Την ίδια μέρα, ζήτησα από τους συναρμόδιους από άλλα υπουργεία  και συμφωνήσαμε διάταξη για να θεραπεύσουμε αυτό το πρόβλημα. Η διάταξη έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο πρόκειται να τεθεί στη δημόσια διαβούλευση σε λίγες μέρες. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η διάταξη θα έχει ψηφιστεί και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου της Ρόδου. Η σχετική υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι υπόσχεση για να δοθεί απλώς προεκλογικά. Είναι δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να έχει ολοκληρωθεί έως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και να κριθούμε από την υλοποίησή του».

«Άρα, λοιπόν, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη», κατέληξε ο υπουργός Υγείας, «να ψηφιστεί η διάταξη αυτή με το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Από εκεί και πέρα θα «τρέξουμε» τις διαδικασίες μαζί με την περιφέρεια όσο μπορούμε πιο γρήγορα γιατί είναι πραγματικά πολύ άδικο για τους πολίτες των Δωδεκανήσων να πρέπει να ταξιδεύουν πολύ μακρύτερα για να μπορούν να λάβουν τις θεραπείες τους, ενώ το νοσοκομείο της Ρόδου μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο τμήμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments