Πολιτική

Άδωνις: Δεν αντιδικούμε με τους αγρότες [vid]

Άδωνις: Δεν αντιδικούμε με τους αγρότες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Οι καταληψίες στα ΑΕΙ δίνουν μια μάχη του παρελθόντος

Την διάθεση της κυβέρνησης να έχει ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον αγροτικό κόσμο, υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τις τρέχουσες αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε με ενάργεια πως «η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με τους αγρότες. Η κυβέρνηση δείχνει για τους αγρότες ιδιαίτερη φροντίδα. Όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη έδειχναν και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγροτικό κόσμο. Όμως οι αγροτικές κινητοποιήσεις εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη και αυτό δείχνει πως υπάρχουν βαθύτερες αιτίες. Ως προς τις καταβολές των αποζημιώσεων για τις κακοκαιρίες και τις φυσικές καταστροφές, αυτές δεν παρουσιάζουν καμία καθυστέρηση. Δεν έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση που να δίνει πιο γρήγορα τις αποζημιώσεις. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν οφείλονται στον Daniel, αλλά σε βαθύτερα αίτια. Η κυβέρνηση έχει ανοιχτή την πόρτα στον αγροτικό κόσμο. Δεν πρέπει όμως να κλείσουν οι κεντρικές οδοί, γιατί αυτό θα προκαλούσε ζημιά και στην εθνική οικονομία και στους ίδιους».

Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση ανοίγει ταυτόχρονα πολλά μέτωπα στην κοινωνία, επισημάνθηκε ότι «δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπάρχει κάποια αναταραχή. Δεν γίνεται διαφορετικά. Η κυβέρνηση θέλει να κάνει πράγματα. Για παράδειγμα, όταν φέραμε το νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, περιμέναμε πως θα υπάρξουν και αντιδράσεις».

Αναφερόμενος στις φοιτητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως «οι μισοί καταληψίες είναι άσχετοι. Λίγοι φοιτητές συμμετέχουν στις αντιδράσεις. Οι περισσότεροι φοιτητές θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους και να βρουν δουλειά. Στις καταλήψεις είναι παρούσα η άκρα αριστερά και πρόκειται για τραμπούκους. Η βία είναι πάγια τακτική της άκρας αριστεράς. Μπήκαν αστυνομικοί και τους επιτέθηκαν με ρόπαλα. Είχα εκφράσει και τις αμφιβολίες μου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, γιατί είναι ανεφάρμοστο να επιβληθεί η τάξη από αφοπλισμένους αστυνομικούς. Όλη η μιζέρια της άκρας αριστεράς ανακυκλώνεται εδώ και πενήντα χρόνια. Όμως, το υπουργείο Παιδείας δίνει μια πολιτισμένη διέξοδο, η οποία είναι ο ψηφιακός τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων. Και επίσης, δεν εξασθενεί η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου. Το δημόσιο πανεπιστήμιο εξακολουθεί να χρηματοδοτείται», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments