Πολιτική

Άδωνις: Προσωπική δέσμευση για ενίσχυση του ΠΑΓΝΗ [vid]

Άδωνις: Προσωπική δέσμευση για ενίσχυση του ΠΑΓΝΗ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI), Τη δέσμευσή του για την ενδυνάμωση του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Είναι ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας

Τη δέσμευσή του για την ενδυνάμωση του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Ελένης Βατσινά, με τίτλο «Προβλήματα στην παιδοψυχιατρική και παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ», ο υπουργός υπογράμμισε εισαγωγικά πως «το  ΠΑΓΝΗ είναι ένα καταπληκτικό νοσοκομείο και ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας.  Προκηρύχθηκαν εννέα θέσεις για την παιδοψυχιατρική κλινική, οι έξι από τις οποίες απέβησαν δυστυχώς άγονες. Αναφορικά, δε, με την εφημέρευση της παιδοψυχιατρικής κλινικής ΠΑΓΝΗ,  η κλινική εφημερεύει με ενεργό εφημερία. Σε σχέση με την παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ, προσλήφθηκε παιδοχειρουργός, ανέλαβες καθήκοντα αλλά, εν συνεχεία, μετακινήθηκε. Πρόκειται για μια παραγωγική κλινική, η οποία λειτουργεί. Έχουμε προκηρύξει θέσεις με bonus, οι οποίες όμως απέβησαν άγονες. 10.000 προσλήψεις θέλουμε να κάνουμε για φέτος, αλλά οι θέσεις κηρύσσονται άγονες. Και οι άγονες θέσεις είναι το πραγματικό και ουσιαστικότερο πρόβλημα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Συμπερασματικά», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, το ΠΑΓΝΗ είναι ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας. Θέλω πραγματικά να ενισχύσω ως υπουργός Υγείας το ΠΑΓΝΗ.

Δίνω το λόγο μου ότι θα πάω σύντομα στην Κρήτη για το τι πραγματικά μπορεί να γίνει σε πραγματικούς χρόνους. Δομικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο δεν έρχεται στις προκηρύξεις θέσεων, στις οποίες προβαίνουμε. Σε κάθε περίπτωση, όσες θέσεις προκηρύχθηκαν άγονες θα επαναπροκηρυχθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments