Πολιτική

Οξύνεται η αντιπαράθεση Κασσελάκη και Πολάκη – Πώς θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές

Οξύνεται η αντιπαράθεση Κασσελάκη και Πολάκη – Πώς θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οι ανακατατάξεις των τελευταίων μηνών στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν και την αναζήτηση των προσώπων που θα διεκδικήσουν μια θέση στο Στρασβούργο για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη. 

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στη σκιά της σύγκρουσης του προέδρου του κόμματος με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, αν και δεν έδωσε το «παρών» από την αρχή, έφτασε τελικά στην Κουμουνδούρου με μεγάλη καθυστέρηση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, έπειτα από ερώτηση για την αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά, σε έντονο ύφος: «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει ο οποιοσδήποτε συνάδελφός σας, που διεκδικεί μάλλον το Όσκαρ ηλιθιότητας;».

Σύμφωνα με πληροφορίες Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης λογόφεραν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον βουλευτή Χανίων: Παύλο, αν δεν σου αρέσει μπορείς να φύγεις.
Ο σχεδιασμός Κασσελάκη για την ανάδειξη υποψηφίων
Τη στιγμή που η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Χανίων λαμβάνει πιο έντονα χαρακτηριστική, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να προωθήσει την ανάδειξη υποψηφίων για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου μέσα από τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανακατατάξεις των τελευταίων μηνών στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν και την αναζήτηση των προσώπων που θα διεκδικήσουν μια θέση στο Στρασβούργο για την αξιωματική αντιπολίτευση – και τη συμβολική διατήρηση της θέσης του, κατακτώντας εκ νέου τη δεύτερη θέση, το οποίο με βάση τις δημοσκοπήσεις μοιάζει δύσκολο. Σε αυτή τη φάση της αναζήτησης, δύο σίγουρα ονόματα υπάρχουν: αυτά των υφιστάμενων ευρωβουλευτών, του Κώστα Αρβανίτη και της Έλενας Κουντουρά – οι δυο τους έμειναν το τελευταίο διάστημα να αποτελούν την ευρωομάδα του κόμματος.

Από γνωστά πρόσωπα που το τελευταίο διάστημα έχουν μπει μπροστά στην προσπάθεια του κόμματος για ανασύνταξη ακούγονται τα ονόματα της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Δώρας Αυγέρη και του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιώργου Τσίπρα, ενώ φαίνονται να έχουν «κλειδώσει» ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη που βρέθηκε στις Σπέτσες για έναν κύκλο παρουσίασης που αφορούσε την παρουσία της ΚΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και η συντονίστρια των 29 think-tanks που σήκωσε το βάρος της αναζήτησης των σωστών βιογραφικών, Διάνα Βουτυράκου.

Την πιθανότητα να κατέβει υποψήφιος εξετάζει και ο σύμβουλος του Κασσελάκη για εκκλησιαστικά θέματα, Γιάννης Βουλγαράκης, ενώ φημολογία έχει αναπτυχθεί, μετά τα (δημόσια) θετικά λόγια του Γιώργου Κύρτσου για την Κουμουνδούρου, και για την πιθανή ένταξη του πρώην βουλευτή της ΝΔ στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Έχοντας προσωπική επαφή με τον Κασσελάκη, την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του φέρεται να συζητά και ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε συζητηθεί την προηγούμενη περίοδο ως πιθανός υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, ωστόσο μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και μέχρι την εκλογή Κασσελάκη η επιλογή «σκάλωσε» και τελικά δεν προχώρησε.

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, πως στην αξιωματική αντιπολίτευση οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα τεθούν πρώτα στην κρίση της βάσης, με εσωκομματικές εκλογές (όπως έχει εξαγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης), οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν διαδικτυακή μορφή, μέσω της σχετικής πλατφόρμας. Ο πρόεδρος του κόμματος, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα έχει την ευχέρεια να γεμίσει πέντε θέσεις εκτός διαδικασίας, οι οποίες στη θεωρία φυλάσσονται για «ειδικές κατηγορίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments