Διεθνή

Ζάκερμπεργκ προς γονείς: Συγγνώμη για όσα περάσατε

Ζάκερμπεργκ προς γονείς: Συγγνώμη για όσα περάσατε

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας ανακρίθηκαν από το Κογκρέσο για εκμετάλλευση παιδιών μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που παρέχουν, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από εξοργισμένους γονείς

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας ανακρίθηκαν από το Κογκρέσο για εκμετάλλευση παιδιών μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που παρέχουν, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από εξοργισμένους γονείς

 Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας ανακρίθηκαν από το Κογκρέσο για εκμετάλλευση παιδιών μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που παρέχουν, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από εξοργισμένους γονείς.

Οσοι βρίσκονταν στην αίθουσα του Κογκρέσου κατά την ακρόαση για τις υποτιθέμενες βλάβες που προκαλεί το διαδίκτυο στα παιδιά εξεπλάγησαν όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, γύρισε προς την πλευρά των γονιών και τους είπε ότι λυπάται για όλα όσα έχουν περάσει. Ηταν μια πολύ φορτισμένη στιγμή. Οι γονείς είχαν σηκώσει ψηλά τις φωτογραφίες των παιδιών τους, τα οποία πέθαναν μετά από εκμετάλλευση ή παρενόχληση στα social media. «Κανείς δεν πρέπει να περνάει αυτά που περάσατε εσείς και οι οικογένειές σας και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε επενδύσει τόσα χρήματα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε πιο ασφαλή τη βιομηχανία (των social media), έτσι ώστε κανείς να μην περάσει στο μέλλον αυτά που περάσατε εσείς» είπε. Ηταν μια «συγγνώμη» που άργησε πολύ. Οπως και εκείνη που προσέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Snap Inc Ιβαν Σπίγκελ στους γονείς των παιδιών που αγόρασαν ναρκωτικά στο Snapchat.

Οι γονείς περισσότερων από 60 εφήβων έκαναν μια συλλογική αγωγή πριν από λίγους μήνες εναντίον της Snap, επειδή «διευκόλυνε τα παιδιά τους να βρουν ναρκωτικά τα οποία τα οδήγησαν στον θάνατο από υπερβολική δόση». «Λυπάμαι που δεν καταφέραμε να παρεμποδίσουμε αυτές τις τραγωδίες. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να μπορέσουμε να μπλοκάρουμε όλες τις αναζητήσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά στην πλατφόρμα μας» είπε ο Σπίγκελ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Αυτός και ο Ζάκερμπεργκ συγκαταλέγονται στα πέντε υψηλόβαθμα στελέχη που ανακρίθηκαν από το Κογκρέσο την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, σε μια ακρόαση με τίτλο «Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και η διαδικτυακή κρίση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών».

Παρόντες ήταν επίσης ο Τζέισον Σίτρον της εταιρείας Discord, ο Σου Ζι Τσιού του TikTok και η Λίντα Γιακαρίνο του Χ/πρώην Twitter. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments