Πολιτική

Σε προσυνεδριακούς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε προσυνεδριακούς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [366904] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δυσκολίες και προκλήσεις για την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας  του ΣΥΡΙΖΑ χθες το απόγευμα στην Κουμουνδούρου, στην αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν τις διεργασίες για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Θεωρητικά, η Πολιτική Γραμματεία ασχολείται με τις διαδικαστικές πτυχές του Συνεδρίου, αλλά τα μέλη της αναμένεται να θεωρήσουν δεδομένο ότι θα έχουν επίσης στην ατζέντα τους τον τρόπο διεξαγωγής του προσυνεδριακού διαλόγου και τα επίκαιρα πολιτικά ζητήματα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να στέλνει “διφορούμενα μηνύματα” και να εκπέμπει συγκεχυμένο μήνυμα προς την κοινωνία.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, έως τις 3 Φεβρουαρίου όσοι γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική πλατφόρμα του isyriza θα έχουν δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα εκλέγεσθαι ως σύνεδρος – μάλιστα αυτές τις τελευταίες μέρες η σχετική λεπτομέρεια επικοινωνείται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να ενισχυθεί το ενδιαφέρον της βάσης για τη διαδικασία.

Το Σαββατοκύριακο πριν από το Συνέδριο, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου, τα μέλη θα κληθούν να ορίσουν τις Συντονιστικές Επιτροπές Τοπικού Επιπέδου, τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τους συνέδρους σε τρεις διαφορετικές ψηφοφορίες. Τα μέτρα για τις εκλογές συνεδριακών αντιπροσώπων, οι οποίοι θα φτάσουν τους 5.500, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για την προσέλευση, θα αποφασιστούν από την Πολιτική Γραμματεία.

Παράλληλα, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) χαράσσει τον οδικό χάρτη μέχρι τις κάλπες, ούσα επιφορτισμένη με τις εκδηλώσεις του προσυνεδριακού διαλόγου και τη συγκέντρωση κειμένων συμβολής.

Ωστόσο, αυτές οι επιλογές δεν είναι χωρίς αμφισβήτηση από την εσωτερική αντιπολίτευση. Η εσωκομματική αντιπολίτευση εμφανίζεται δυσαρεστημένη από τις εκδηλώσεις και τις συζητήσεις σε περιφερειακό επίπεδο, όπου συμμετέχουν μόνο τα μέλη που ευθυγραμμίζονται με τη γραμμή της πλειοψηφίας σε οργανωτικά θέματα.

Κοντά στον αγροτικό κόσμο ο Κασσελάκης

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Στέφανος Κασσελάκης πρόκειται να μεταβεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τον αγροτικό κόσμο. Επίσης, θα συμμετάσχει σε δυο ανοιχτές διαδικασίες στη Δυτική Μακεδονία την Κυριακή και στη Θεσσαλία το ερχόμενο Σάββατο.

Τις ημέρες μετά τις Σπέτσες, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είδε δημοσκοπικά στοιχεία (MRB) που δείχνουν τα σημεία στα οποία το προφίλ του Κασσελάκη παρουσιάζει σημάδια ενίσχυσης, όχι σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά με τον Νίκο Ανδρουλάκη: ο Κασσελάκης κέρδισε σχεδόν μία μονάδα στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την εξωτερική πολιτική, ενώ προηγείται του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχεδόν πέντε μονάδες σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments