Διεθνή

Ζαχάροβα: Tα αεροπορικά πλήγματα σχεδιάστηκαν επίτηδες για να πυροδοτήσουν τη σύγκρουση

Ζαχάροβα: Tα αεροπορικά πλήγματα σχεδιάστηκαν επίτηδες για να πυροδοτήσουν τη σύγκρουση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ρωσία καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ρωσία καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ρωσία καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία και πως η κατάσταση πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είναι προφανές πως τα αεροπορικά πλήγματα σχεδιάστηκαν επίτηδες ώστε να πυροδοτήσουν περαιτέρω τη σύγκρουση. Εξαπολύοντας επιθέσεις, σχεδόν χωρίς παύση, σε εγκαταστάσεις φερόμενων ως φιλοϊρανικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν σκόπιμα να οδηγήσουν τις μεγαλύτερες χώρες στην περιοχή στη σύγκρουση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα 24ωρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κατηγορήσει οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν για το χτύπημα στο αμερικανικό φυλάκιο Tower22 στην Ιορδανία. Λίγο αργότερα, ο Τζον Κίρμπι, είχε γνωστοποιήσει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέταζαν «πολλαπλά» αντίποινα: «είναι πολύ πιθανό να δείτε μια κλιμακούμενη απάντηση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολλαπλές ενέργειες, όχι μία ενέργεια».

Σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με το ενδεχόμενο επίθεσης των ΗΠΑ ως αντίποινα για το χτύπημα με drone που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία.

«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι δεν θα ξεκινήσουμε οποιονδήποτε πόλεμο, αλλά αν μια χώρα, μια σκληρή δύναμη θέλει να μας εκφοβίσει, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα απαντήσει αποφασιστικά», δήλωσε ο Ραΐσι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ναυτική βάση του Κόλπου που διαχειρίζονται οι Φρουροί της Επανάστασης.

Ιράν: Παραβιάστηκε η εδαφική ακεραιότητα Συρίας και Ιράκ

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη διάρκεια της νύχτας στο Ιράκ και στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τα «παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νάσερ Καναανί ανέφερε σε μία δήλωση πως οι επιθέσεις συνιστούν «μια παρακινδυνευμένη ενέργεια και άλλο ένα στρατηγικό λάθος εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών που θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο να αυξηθεί η ένταση και η αστάθεια στην περιοχή».

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα σε περισσότερους από 85 στόχους που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και πολιτοφυλακών τις οποίες υποστηρίζουν, σε αντίποινα για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στην Ιορδανία το περασμένο Σαββατοκύριακο από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν ανέφερε αν Ιρανοί σκοτώθηκαν κατά τα πλήγματα αυτά ούτε έκανε λόγο για ενδεχόμενα αντίποινα.

Όπως είπε, τα πλήγματα είναι «μια παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ και της Συρίας, του διεθνούς δικαίου και μια κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

«Οι αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράκ, της Συρίας και της Υεμένης έχουν στόχο να ικανοποιήσουν τους σκοπούς του σιωνιστικού καθεστώτος», είπε ακόμη ο Νάσερ Καναανί, αναφερόμενος στο Ισραήλ, ένα κράτος που το Ιράν δεν αναγνωρίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments