Αθλητισμός

Η μεγάλη ατάκα του Μπερνάρ προς τον Τερίμ!

Η μεγάλη ατάκα του Μπερνάρ προς τον Τερίμ!

Πηγή Φωτογραφίας: [367008] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Η μεγάλη ατάκα του Μπερνάρ προς τον Τερίμ την στιγμή της αλλαγής του στο θριαμβευτικό 2-0 επί του Ολυμπιακού που συμπυκνώνει όλη την πίστη των παικτών του Παναθηναϊκού, η διαχείριση του Τούρκου τεχνικού που πήρε πολλά από πολλούς και η "άλλη" κουβέντα μετά τις επιστροφές όλων.

Όλη η αύρα, η ψυχολογία, η διάθεση και η πίστη των παικτών του Παναθηναϊκού, συμπυκνωμένη σε μία και μόνο φράση. Αυτή που είπε ο Μπερνάρ Ντουάρτε προς τον Φατίχ Τερίμ, όταν ο προπονητής των “πράσινων” έσπευσε να τον αγκαλιάσει την στιγμή της αλλαγής του στο 90ό λεπτό: “Ήρθε η ώρα να γίνουμε πρωταθλητές!“.

Δεν ήταν απλά η ατάκα της… στιγμής και σαφώς και δεν υπήρχε ούτε ψήγμα ασέβειας προς τον Ολυμπιακό που μόλις είχε βγει νοκ-άουτ στο ντέρμπι (από δικό του πρώτο γκολ), αλλά και προς τον υπόλοιπο ανταγωνισμό του Παναθηναϊκού. Ίσα – ίσα που ο “Μπένι” έχει αποδείξει πως σέβεται τους πάντες και γνωρίζει πολύ καλά πως η σεζόν έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Τα λόγια που είπε, ωστόσο, αποτυπώνουν (και) τη δική του ψυχολογική φόρτιση γιατί πέρσι απέναντι στον Ολυμπιακό, στην προτελευταία αγωνιστική είδε να γκρεμίζεται το όνειρο του τίτλου (με τον Βραζιλιάνο να έχει δοκάρι αμέσως μετά το γκολ του Ρέαμπτσιουκ), αλλά κι επειδή πλέον πήρε μία απόφαση ζωής για να επιστρέψει μετά από 11 χρόνια στην πατρίδα του το προσεχές καλοκαίρι για την Ατλέτικο Μινέιρο.

Και θέλει με όλη του την ψυχή να γυρίσει και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγαπάει και τον ανέδειξε (σε μία σχέση που όμοιά της μπορεί να βρει κανείς μόνο στο Καραγκούνης – Παναθηναϊκός), όντας πρωταθλητής με το “τριφύλλι”.

Σαφώς και δεν θα είναι εύκολο, όμως είναι δεδομένο πως απ’ την πλευρά του ο Μπερνάρ θα κάνει τα πάντα για να σηκώσει τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό και θα δώσει και την καρδιά του μέσα στο γήπεδο, ως την τελευταία μέρα που θα φοράει τα “πράσινα”. Γιατί είναι τέτοια η φτιαξιά του, τόσο απλά…

Μαζί του και οι υπόλοιποι “πράσινοι” έστειλαν με τη νίκη τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να νομίζει πως θα μπορέσει να τους βγάλει “εκτός”. Και θα είναι εκεί ως την τελευταία αγωνιστική για να δώσουν τα πάντα για να πάρουν αυτό που δεν μπόρεσαν να πάρουν πέρσι.

“Αλλάζουν πολλά από τη μία Κυριακή στην άλλη… “

Πριν από μία εβδομάδα, μετά τον σκληρό τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε για να φύγει με τον βαθμό, ο -πολύπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος από κάθε ποδοσφαιρική “κακουχία”- Τερίμ γύρισε και είπε στους παίκτες του μία πολύ μεγάλη αλήθεια. Κι άπαντες (θα) τον θυμήθηκαν μετά το 2-0 επί του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια. “Να θυμάστε πως από την μία Κυριακή στην άλλη αλλάζουν πολλά πράγματα“. Αυτό ακριβώς…

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τη δύναμη για να “επιστρέψει” με τρόπο εμφατικό μέσα από δύο ματς-τελικούς, που ΕΠΡΕΠΕ να πάρει για να (ξανα)φτιάξει τη σεζόν του. Και τα πήρε. Με πολύ πειστική και κυριαρχική εμφάνιση στο Περιστέρι, μολονότι η πρόκριση σφραγίστηκε στις καθυστερήσεις με την γκολάρα του Μλαντένοβιτς και με καθαρό και άκρως επιβλητικό τρόπο απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλό του.

Κι όχι σε μία απλή… συγκυρία, αλλά μία μέρα μετά τα 116α γενέθλια του συλλόγου. Παίζει κι αυτό το ρόλο του για τη σημειολογία της κατάστασης. Έχοντας όχι έναν και δύο, αλλά πάρα πολλούς παίκτες σε εξαιρετική βραδιά.

Όλοι έβαλαν το δικό τους “σημάδι” στο ντέρμπι

Στα μετόπισθεν οι Αράο και Γεντβάι έδωσαν μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά ακόμη κι όταν ο Ολυμπιακός έβαλε μέσα και δεύτερο επιθετικό, μαζί με τον Φορτούνη στην εκκίνηση του β’ ημιχρόνου. Στο τέρμα ο Ντραγκόφσκι άφησε το πρώτο μεγάλο σημάδι του σε ματς, με δύο πολύ μεγάλες επεμβάσεις σε σημεία που το ματς “έκαιγε”.

Στον άξονα ο Ρουμπέν ήταν ξανά κυρίαρχος και “μετρονόμος” δίνοντας ηρεμία, καθαρό μυαλό, πολλές ανακτήσεις και σωστή πρώτη πάσα. Με τον Τσέριν δίπλα του να κάνει άλλο ένα πολύ “γεμάτο” ματς και με ψυχολογία στα ύψη.

Στο δεξί “φτερό” ο Παλάσιος έκανε ένα “λυσσασμένο” παιχνίδι, με ασίστ, αμέτρητα ρήγματα είτε με τον Ορτέγκα είτε με τον Κίνι απ’ την πλευρά του, δείχνοντας πως η επιστροφή του στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του ήρθε στο πλέον κατάλληλο timing.

Ο ηγετικός Μπακασέτας και ο Γερεμέγεφ

Εξαιρετικά ώριμο και ηγετικό ματς κι απ’ τον Μπακασέτα που ήταν τρομερά επιδραστικός και σχεδόν αλάνθαστος σε όλα όσα έκανε στο χορτάρι, κρατώντας για ώρα τον Ολυμπιακό σε χαμηλά μέτρα στο γήπεδο κι έχοντας συμμετοχή και στα δύο γκολ.

Η ποιότητα ενός παίκτη δεν φαίνεται μόνο στο τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Αλλά και στο πόσο μεγάλη προσωπικότητα έχει για να μπει και να “κουμπώσει” αμέσως σε ένα νέο περιβάλλον, πολύ υψηλών απαιτήσεων. Και να κάνει ήδη… διαφορά μέσα σε 15 μέρες.

Στο πρώτο γκολ κόβει την άμυνα του Ολυμπιακού στα δύο με την key-pass προς τον Παλάσιος, στο δεύτερο βγάζει ασίστ ακριβείας προς τον Γερεμέγεφ για να “τελειώσει” το ματς.

Άλλη… περίπτωση κι ο Σουηδός που όποτε παίζει, δίνει πάντα το 150% στο γήπεδο και προσφέρει πάντα γκολ, ασίστ, ανοίγματα, πίεση, κράτημα, δύναμη για να τον νιώσει ο αντίπαλος. Αν ο Παναθηναϊκός τα καταφέρει στο τέλος της σεζόν, θα έχει τρομερά μεγάλο μερίδιο σε όλα. Και σε πολύ κομβικά σημεία της χρονιάς…

Ο Τερίμ μεταφέρει την πίστη σε όλη την ομάδα

Ήταν μία τρομερά έντονη κι απαιτητική εβδομάδα, στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε για να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο καύσιμο γι’ αυτά που έρχονται. Και είναι ίσως η πρώτη φορά απ’ την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, που άρχισε να βάζει και τη δική του πινελιά ο Φατίχ Τερίμ, μεταφέροντας αυτή την πίστη σε όλους τους παίκτες του, σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Προσάρμοσε πολύ πιο ορθολογικά το δικό του ανατρεπτικό ποδόσφαιρο, πάνω στις απαιτήσεις και τις συνθήκες των αγώνων στο Περιστέρι και στο clasico, πήρε πολλά από πολλούς, διαχειρίστηκε πολύ σωστά ότι είχε στα χέρια του κι… άρπαξε ότι του προσέφερε ο αντίπαλος.

Ήταν η πρώτη φορά που (και) ο Τούρκος τεχνικός άρχισε να δείχνει τόσο έντονα το δρόμο και πλέον το ζητούμενο είναι η συνέχεια, η συνέπεια και η σταθερότητα. Αρχής γενομένης απ’ τις Σέρρες σε ένα πολύ “πονηρό” ματς, προτού ανηφορίσει ξανά ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Πολύ πιο “γεμάτος” πια σε επιλογές κι όχι σε καταστάσεις… εκτάκτου ανάγκης στην συγκρότηση της επιθετικής γραμμής του.

Διότι όταν πλέον επιστρέψουν οι πάντες στον Παναθηναϊκό και είναι υγιείς (και δεν είναι… μακριά αυτή η ώρα) θα γίνει “άλλη” κουβέντα πλέον και με όλους…

Πηγή: sport24.gr // ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments