Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Κοβάσεβιτς!

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Κοβάσεβιτς!

Πηγή Φωτογραφίας: kathimerini.gr

Η πρώτη αντίδραση της διοίκησης του Ολυμπιακού ήταν η πρόσληψη του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στη θέση του αθλητικού διευθυντή. Το διπλό μήνυμα μέσα από αυτή την κίνηση.

Η πρώτη αντίδραση της διοίκησης του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν η αλλαγή στο πόστο του αθλητικού διευθυντή, με την επιστροφή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς και την απομάκρυνση του Πέδρο Άλβες. Γιατί επιλέχθηκε ο Σέρβος και γιατί έφυγε ο Πορτογάλος μετά από μόλις δύο μήνες παρουσίας στην πειραϊκή ομάδα;

Καταρχάς, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς θα έχει πλέον στενή συνεργασία με τον στρατηγικό σύμβουλο Κριστιάν Καρεμπέ και οι δυο τους είναι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να δώσουν νέα ταυτότητα στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για δύο παίκτες που τίμησαν την ερυθρόλευκη φανέλα, δύο τεράστιες προσωπικότητες με διεθνή εμβέλεια, που γνωρίζουν καλά τα αποδυτήρια της πειραϊκής ομάδας και αναλαμβάνουν πλέον να σηκώσουν το βάρος στηρίζοντας τους παίκτες σε μία δύσκολη περίοδο.

Ο Σέρβος λοιπόν επιλέχτηκε γιατί έχει υπηρετήσει τον Ολυμπιακό, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως τεχνικός σύμβουλος και αθλητικός διευθυντής, γνωρίζει όσο λίγοι την φιλοσοφία της πειραϊκής ομάδας, έχει βρεθεί πάλι σε παρόμοια κατάσταση και έχει την προσωπικότητα και το ειδικό βάρος και το όνομα για να επιβληθεί στο Ρέντη. Ταυτόχρονα, μπορεί να ανοίξει δρόμους και σε άλλες αγορές για μεταγραφές, που και αυτό έχει τη σημασία του. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός χρειάζεται αυτή τη στιγμή ανθρώπους που γνωρίζουν την ομάδα εκ των έσω.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κοβάσεβιτς ήταν τεχνικός σύμβουλος για τις μεταγραφές και στη συνέχεια αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό από το 2010 – 2013, δηλαδή στο ξεκίνημα του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία της πειραϊκής ΠΑΕ, ενώ είχε αναλάβει καθήκοντα τεχνικού συμβούλου το 2017 μετά την αποχώρηση του Μάριο Ουσίγιος. Έτσι, αυτή είναι η τρίτη του επιστροφή στους “ερυθρόλευκους”. Επίσης, ο Ντάρκο από το 2018 έως το 2019 ήταν τεχνικός διευθυντής στην εθνική ομάδα της Σερβίας.

Το διπλό μήνυμα που θέλει να στείλει η διοίκηση του Ολυμπιακού

Παράλληλα, η πρόσληψη του Κοβάσεβιτς θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι περικλείει και το διπλό μήνυμα που φαίνεται να θέλει να στείλει η διοίκηση του Ολυμπιακού με την συγκεκριμένη κίνηση.

Το πρώτο είναι πως οι άνθρωποι της πειραϊκής ομάδας είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Δεν παρατούν τίποτα. Άλλωστε, στην νοοτροπία των “ερυθρόλευκων” είναι να μην το βάζουν κάτω ποτέ και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αλλάξει την κατάσταση στις 15 αγωνιστικές που απομένουν ακόμη στο πρωτάθλημα μαζί με την διαδικασία των playoffs.

Το δεύτερο μήνυμα φέρεται να αφορά το εσωτερικό της πειραϊκής ομάδας και απευθύνεται τόσο προς τον Καρβαλιάλ όσο και προς τους ποδοσφαιριστές. Και αυτό είναι πως θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πλέον, δεν υπάρχουν ούτε μεταγραφές ούτε κάτι άλλο.

Στη διάθεση του Πορτογάλου προπονητή τέθηκαν οι επτά παίκτες που ήθελε -ο όγδοος ήταν ο Άμπι- στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, που τους γνωρίζει καλά και με αρκετούς από αυτούς συνεργάστηκε στο παρελθόν. Πλέον, θα πρέπει να περάσει στις πράξεις, στη συγκομιδή βαθμών και στην αλλαγή της εικόνας της πειραϊκής ομάδας.

Επιπλέον, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν στερέψει οι δικαιολογίες για κάποιους ποδοσφαιριστές. Οι συχνές αλλαγές σε αθλητικούς διευθυντές και προπονητές βαραίνουν τη διοίκηση, αλλά και οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Όσο για τον Πέδρο Άλβες, έμεινε μόλις δύο μήνες στον Ολυμπιακό (από τις 5 Δεκεμβρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου). Ο Πορτογάλος πέρασε και δεν ακούμπησε, καθώς για να “τρέξουν” οι μεταγραφές που ήθελε ο προπονητής χρειάστηκε να το πάρει πάνω του τον Ιανουάριο ο πρόεδρος των “ερυθρόλευκων” Βαγγέλης Μαρινάκης, ενεργοποιώντας τις επαφές του στο εξωτερικό. Ίσως η μόνη εισήγηση του Πέδρο Άλβες που προχώρησε ήταν εκείνη που αφορούσε την πρόσληψη του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Πηγή: sport24.gr // ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments