Πολιτική

Μια άτυπη σύνοδος της Κεντροαριστεράς

Μια άτυπη σύνοδος της Κεντροαριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: [366378] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και Χριστοδουλάκης συζητούν σε κοινή εκδήλωση με τίτλο "Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;".

Μάλλον με οργή αντιμετώπισαν σε Χ. Τρικούπη και Κουμουνδούρου την είδηση της εκδήλωσης για την Κεντροαριστερά, στην οποία θα μετάσχουν τρία κορυφαία στελέχη από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, οι Μανώλης Χριστοδουλάκης, Διονύσης Τεμπονέρας και Έφη Αχτσιόγλου.

Η εκδήλωση θα γίνει στο θέατρο «Άλφα», επί της οδού Πατησίων, την ερχόμενη Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι δεν γνώριζαν τη διεξαγωγή της, κάτι που πληροφορήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Επισήμως, τόσο η Κουμουνδούρου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη έχουν κρατήσει χαμηλούς τόνους, αλλά κάθε άλλο παρά έχουν λείψει τα σχόλια στο παρασκήνιο αναφορικά με την εκδήλωση, η οποία έχει τίτλο “Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;” και φέρει τον υπότιτλο “Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων”.

Με άλλες λέξεις. τα τρία στελέχη καλούνται να πάρουν θέση  για τις προωθητικές συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο για πιθανές μετεκλογικές συμμαχίες και συνεργασίες των “προοδευτικών δυνάμεων”. Βέβαια, κανείς δεν περιμένει από τους Χριστοδουλάκη, Τεμπονέρα και Αχτσιόγλου να αμφισβητήσουν τους Ανδρουλάκη, Κασσελάκη και Χαρίτση. 

Αυτό που ενόχλησε κυρίως ήταν η σύνθεση του ίδιου του πάνελ: Διονύσης Τεμπονέρας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Έφη Αχτσιόγλου. Τρία στελέχη “φορτωμένα” με ηγετικές φιλοδοξίες. Άλλωστε, η κυρία Αχτσιόγλου ήταν υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και ο Διονύσης Τεμπονέρας σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.  

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ανήκει στη νέα γενιά 40άρηδων του ΠΑΣΟΚ. Έγινε γραμματέας του κόμματος επί Φώφης Γεννηματά, έχει τη στήριξη «παπανδρεϊκών» στελεχών και εξελέγη βουλευτής Ανατολικής Αττικής, ενώ είχε σαρώσει και στη σταυροδοσία για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Τρίτος λόγος οργής σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι η συζήτηση των τριών προβεβλημένων στελεχών έρχεται σε μια συγκυρία αρκετά «ύποπτη»: Αφενός, λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (23-25 Φεβρουαρίου), αφετέρου, πριν από τις ευρωεκλογές, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει ψηλά τον πήχη, να είναι δεύτερο κόμμα, διακριτά μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έναν στόχο που με βάση τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να τον κατακτά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν και για ένα πρόσθετο λόγο, ότι δηλαδή στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζητεί με ένα στέλεχος της Νέας Αριστεράς, που διέσπασε τον ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments