Πολιτική

Κυβέρνηση και αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματά τους

Κυβέρνηση και αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματά τους

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΕ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΛΑΡΙΣΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

Ο κρίσιμος ρόλος των περιφερειαρχών.

Στάση αναμονής τηρεί η κυβέρνηση έναντι των αγροτών, εξακολουθώντας να διατηρεί χαμηλούς τόνους και τοποθετώντας εκ νέου στο ζύγι των αποφάσεων από τη μια τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και από την άλλη τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας αλλά και τη στήριξη που ήδη έχει παρασχεθεί.

Η “κόκκινη γραμμή” είχε ήδη διατυπωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε και πάλι διάλογο με τους αγρότες, αλλά υπό τον αυστηρό όρο να ανοίξουν οι δρόμοι. “Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο αλλά να το ξαναπώ: Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους, γιατί κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο κι αν είναι το αίτημά τους και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου”, αποσαφήνισε.

Η κυβέρνηση είναι σαφώς διατεθειμένη να εξετάσει όλα τα αιτήματα, όχι μόνο αυτά των αγροτών, αλλά και κάθε κοινωνικής ομάδας που τα διεκδικεί, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι θα διατηρηθεί η απόλυτη ελευθερία κινήσεων και μεταφορών, σχολίασε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βάση το οποίο σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι συνομιλίες είναι προφανώς δυνατές

Προς ώρας πάντως, η κυβέρνηση δεν αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω βήματα προσέγγισης με τους αγρότες και φαίνεται ότι σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε εντάσσεται και η η σημερινή συνάντηση στις 11:30 πμ του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.  Μία συνάντηση κατά την οποία θα αναζητηθούν και συμμαχίες αλλά και η συνδρομή των περιφερειαρχών στην εκτόνωση της κρίσης με τους αγρότες. Βέβαια το ενδιαφέρον εστιάζεται στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος στέκεται υποστηρικτικά στο πλευρό των αγροτών, κρίνοντας δίκαιες τις κινητοποιήσεις τους.

Η κατάσταση που θα προκύψει από τις συνομιλίες με τους περιφερειάρχες και η συμβολή τους στην προσέγγιση με τους αγρότες θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα και για τις δύο πλευρές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments