SPOTLIGHTS

Ρωσία: «Μπλόκο» στον κύριο αντίπαλο του Πούτιν που τάσσεται κατά του πολέμου

Ρωσία: «Μπλόκο» στον κύριο αντίπαλο του Πούτιν που τάσσεται κατά του πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki.gr, Τόνισε μάλιστα σε ανάρτησή του ότι όλος ο κόσμος είδε τις ουρές οπαδών του για να υπογράψουν προσθέτοντας ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 υπογραφές. Σύμφωνα και με το Reuters, για μια έγκυρη υποψηφιότητα απαιτούνται 100.000 υπογραφές από τις 40 ρωσικές επαρχίες, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν 15-17 Μαρτίου.

Τόνισε μάλιστα σε ανάρτησή του ότι όλος ο κόσμος είδε τις ουρές οπαδών του για να υπογράψουν προσθέτοντας ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 υπογραφές

Ο Μπόρις Ναντέζντιν, υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας που τάσσεται κατά του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) αρνήθηκε να τον εγγράψει ως υποψήφιο για την εκλογική διαδικασία του Μαρτίου, στην οποία ήθελε να σταθεί απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Την Πέμπτη το πρωί η κεντρική εκλογική επιτροπή της Ρωσίας ακύρωσε περίπου 10.000 υπογραφές που στήριζαν το αίτημα του Ναντέζντιν για την υποψηφιότητά του, απορρίπτοντάς την με τον τρόπο αυτό. Η CEC είχε στο παρελθόν δηλώσει ότι εντόπισε προβλήματα στις υπογραφές που ο ίδιος και οι σύμμαχοί του είχαν συγκεντρώσει για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του. Ο Ναντέζντιν ανέφερε στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση της CEC και ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας.

Τόνισε μάλιστα σε ανάρτησή του ότι όλος ο κόσμος είδε τις ουρές οπαδών του για να υπογράψουν προσθέτοντας ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 υπογραφές. Σύμφωνα και με το Reuters, για μια έγκυρη υποψηφιότητα απαιτούνται 100.000 υπογραφές από τις 40 ρωσικές επαρχίες, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν 15-17 Μαρτίου.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας έκρινε ως έγκυρες τις υπογραφές μόνο 95.587 πολιτών, από τις σχεδόν 105.000 που φαίνεται να κατέθεσε ο αντιπολιτευόμενος υποψήφιος. «Με εμποδίζουν από το να θέσω υποψηφιότητα», δήλωσε ο Ναντέζντιν, που δεν αμφισβητεί μόνο τον εδώ και δυόμισι δεκαετίες ισχυρό άνδρα της Ρωσίας αλλά και την απόφαση για τη ρωσική εισβολή πριν δύο χρόνια στην Ουκρανία. Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή το Κρεμλίνο είπε το μεσημέρι της Πέμπτης πως υπήρχαν προβλήματα με τις υπογραφές που κατέθεσε ο Ναντέζντιν και πως όλοι οι κανόνες τηρούνται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments