Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Γιατί οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν τον Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Γιατί οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν τον Μεντιλίμπαρ

Πηγή Φωτογραφίας: redaroume, Ο Βάσκος πρώην τεχνικός της Σεβίλλης με την οποία κατέκτησε το Europa League τον περασμένο Μάιο έδωσε τα χέρια με την διοίκηση των "ερυθρόλευκων" και έρχεται εντός των επόμενων ημερών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είχε την κρίσιμη επαφή με τον Μεντιλίμπαρ

Ο Βάσκος πρώην τεχνικός της Σεβίλλης με την οποία κατέκτησε το Europa League τον περασμένο Μάιο έδωσε τα χέρια με την διοίκηση των “ερυθρόλευκων” και έρχεται εντός των επόμενων ημερών στην Ελλάδα για να ανακοινωθεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του, στην προσπάθεια της πειραϊκής ομάδας να παλέψει μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα και, ταυτόχρονα, για να φτάσει όσο το δυνατό πιο μακριά στο Conference League.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είχε την κρίσιμη επαφή με τον Μεντιλίμπαρ πείθοντας τον να έρθει στην Ελλάδα, σε μία υπόθεση που -όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα στην Ιβηρική- είχε ενεργό ρόλο, ο νέος αθλητικός διευθυντής της πειραϊκής ομάδας Ντάρκο Κοβάσεβιτς με το βασκικό παρελθόν του -έχει σπίτι στο Σαν Σεμπαστιάν. “Η πρώτη κίνηση του Κοβάσεβιτς στον Ολυμπιακό, νέος προπονητής ο Μεντιλίμπαρ” ανέφερε η Dario Vasco, προσθέτοντας: “Οι δύο πλευρές, ο σύλλογος κι ο προπονητής, έχουν έρθει σε συμφωνία, που απλά πρέπει να επισημοποιηθεί“.

Ο Ισπανός κόουτς αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο 1,5 χρόνου με τον Ολυμπιακό, με οψιόν επέκτασης για ακόμη ένα, έχοντας ετήσιες αποδοχές 1.500.000 ευρώ. Ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε για την επόμενη ημέρα στην τεχνική ηγεσία της πειραϊκής ομάδας κάποιον που να έχει εμπειρία, γνώσεις, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα για να μπορέσει να επιβληθεί στα αποδυτήρια. Έναν προπονητή αποφασισμένο να πετύχει σε ειδικές συνθήκες, που το βρήκε στο πρόσωπο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Ο Βάσκος τεχνικός είναι μαθημένος να λειτουργεί υπό πίεση και κάτω από ειδικές συνθήκες, όπως έπραξε την περασμένη σεζόν βρισκόμενος στον πάγκο της Σεβίλλης. Η ομάδα της Ανδαλουσίας κινδύνευε με υποβιβασμό, αλλά την έσωσε, την κράτησε στην μεγάλη κατηγορία και, παράλληλα, την οδήγησε στην κατάκτηση του Europa League κόντρα στη Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Μάλιστα, ο Βάσκος προπονητής τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ως κόουτς των Σεβιγιάνων στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, όπου έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 63, είναι ίδιας γενιάς και παρόμοιας ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας με τον 60χρονο πια (έχει γενέθλια στις 9/2) γνώριμό μας Ερνέστο Βαλβέρδε νυν τεχνικό της Αθλέτικ Μπιλμπάο που άφησε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Μεντιλίμπαρ και ο Βαλβέρδε εφαρμόζουν το ίδιο σύστημα στις ομάδες τους (4-2-3-1), δίνουν έμφαση στην κατοχή της μπάλας, στην γρήγορη ανάκτησή της όταν την έχει ο αντίπαλος, επιμένουν στο πρέσινγκ ψηλά, παίζοντας άμεσα και ενίοτε με μακρινές μεταβιβάσεις.

Προπονητές με την βασκική νοοτροπία δίνουν μεγάλο βάρος στην πειθαρχία στα αποδυτήρια, στο καλό κλίμα της ομάδας, προτάσσοντας πάνω απ’ όλα το “εμείς” και όχι το “εγώ”.

Πηγή: sport24.gr//Δημήτρης Χριστοφιδέλλης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments