Πολιτική

Με αιχμές κατά του Κώστα Μπακογιάννη η δευτερολογία του Ανδρουλάκη

Με αιχμές κατά του Κώστα Μπακογιάννη η δευτερολογία του Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Νίκου Ανδρουλάκη προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα "Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη στεγαστική κρίση;", Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με αιχμές κατά του τέως δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Με αιχμές κατά του τέως δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κι αυτό γιατί λίγα λεπτά νωρίτερα από το ίδιο βήμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αναφέρει πως καλό θα ήταν ο νέος δήμαρχος, Χάρης Δούκας, να μην ανοίγει κλειστά ακίνητα του δήμου μόνο σε συλλογικότητες «για να μην μπορούν να κάνουν καταλήψεις κάπου αλλού», αλλά και σε ευάλωτα νοικοκυριά. Ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης μόλις πήρε τον λόγο είπε επί λέξει: «Να μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από τον δήμο της Αθήνας, γιατί η αναφορά σας, κύριε Μητσοτάκη, δείχνει ότι μάλλον δεν το έχετε χωνέψει ακόμη (σ.σ. το γεγονός ότι ο κ. Μπακογιάννης έχασε τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου).

Σε έναν μήνα να προλάβει να ανοίξει κλειστά σπίτια ο Δούκας στην Αθήνα, είναι λίγο δύσκολο. Αλλά, πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε σπίτια, αλλά έκλεισε και δρόμους στην Αθήνα».

Ακολούθως και στο πλαίσιο της επονομαζόμενης «Ώρας του Πρωθυπουργού» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από τον κ. Ανδρουλάκη προς τον κ. Μητσοτάκη για τη στεγαστική κρίση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είπε πως «Ταμείο Ανάκαμψης θα λέμε και θα κλαίμε. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί. Η αγορά των ακινήτων αφελληνίζεται. Πλέον τα ακίνητα ανήκουν σε ιδιοκτήτες από την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και μόλις σε λίγους Έλληνες». Είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διάθεση συναίνεσης.

«Οι δικές σας προσπάθειες απέτυχαν, όταν τα ενοίκια έχουν αυξηθεί 40% για τις οικογένειες και τους φοιτητές από το 2018 που είστε κυβέρνηση», ανέφερε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments