Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες

Κυβερνητικές πηγές: Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες

Πηγή Φωτογραφίας: [367094] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τους αγρότες εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τους περιφερειάρχες της χώρας.

“Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους αγρότες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να τονίζει λίγο αργότερα πως «ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου» και να ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους μετά την επιστολή,  με τα αιτήματα, που στείλανε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τους αγρότες εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, ο οποίος επανειλημμένα έχει επισημάνει πως ο ίδιος είναι «ανοιχτός σε διάλογο, με ανοιχτούς δρόμους».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε πως «ο πρωθυπουργός, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα», κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά την επιστολή που έστειλαν οι αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε «περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει, ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορεί να γίνει μια συνάντηση χωρίς να ξέρουμε ποιοι θα είναι εκείνοι με τους οποίους θα συναντηθούμε».

Για τους αποκλεισμούς των εθνικών και επαρχιακών οδών, τόνισε ότι  «ο πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα: ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου».

«Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο να εμποδίζονται οι πολίτες από την ελεύθερη διέλευσή τους. Νομίζω ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση να ακούσουμε τους αγρότες. Έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα, ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια τα οποία εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο», συνέχισε

Και υπογράμμισε πως «υπάρχουν πολύ σοβαρά άλλα αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί κατά καιρούς, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων που κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ο τρόπος καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ΚΑΔ».

Υπενθύμισε, ακόμη, πως την Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα για τον δεύτερο κύκλο της πρώτης αρωγής για τους αγρότες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου για να λάβουν επιπλέον από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές: Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες

«Η συνάντηση θα γίνει ή Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη πρωί, επειδή ο πρωθυπουργός γυρίζει τη Δευτέρα από το Βελιγράδι», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες.

«Έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι», αναφέρουν ακόμη και σημειώνουν ότι «το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί αύριο».

Διευκρινίζουν δε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στις δηλώσεις του είπε ότι ο «πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους δει από τη Δευτέρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments