Αθλητισμός

Επιστρέφει με αυξημένη αυτοπεποίθηση ο Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ

Επιστρέφει με αυξημένη αυτοπεποίθηση ο Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ

Πηγή Φωτογραφίας: sport-fm.gr

Στη Φρανκφούρτη έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ στη μεγάλη νίκη του επί της Άιντραχτ

Στη Φρανκφούρτη έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ στη μεγάλη νίκη του επί της Άιντραχτ που σφράγισε στην ουσία την πρωτιά της ομάδας του στον όμιλο και την πρόκριση της στους “16” του Conference League.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ πέτυχε το δεύτερό του γκολ στη σεζόν, δίνοντας στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας. Με το γκολ του Τόμας Κεντζιόρα ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογία και παράλληλα έσωσε το φετινό εντός έδρας αήττητο της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Λουτσέσκου επένδυσε στην ικανότητα του Κεντζιόρα

Ο Πολωνός αμυντικός έχει εξελιχθεί σε ένα υπερπολύτιμο εργαλείο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που από νωρίς μίλησε για την ασφάλεια που δίνει στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του. Όταν ακόμη τον χρησιμοποιούσε στο δεξί άκρο της άμυνας πριν τον μονιμοποιήσει στα στόπερ.

Το καλοκαίρι ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ζήτησε την παραμονή του στην ομάδα. Ο Κεντζιόρα ήταν βέβαιος ότι θα συνεχίσει στην Τούμπα, αλλά η συμφωνία καθυστέρησε τόσο όσο να αρχίσει να αμφιβάλει.

Ο Λουτσέσκου επενδύοντας κυρίως στην ικανότητα του να παίξει και στα δεξιά και στο κέντρο της άμυνας. Μια ικανότητα πάντως που ακόμη και στην Πολωνία θεωρείται τροχοπέδη στην εξέλιξή του.

Βέβαια ο προπονητής του Δικεφάλου δεν τον προόριζε ούτε για βασικό δεξί μπακ, ούτε για βασικό στόπερ. Μια εναλλακτική λύση έψαχνε για το rotation, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε.

Όσο ο Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ δεν κατάφερνε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου χρειαζόταν κάποιον να του δίνει επιπλέον σιγουριά στα στόπερ.

Ο Κεντζιόρα ήταν η επιλογή του στη δεξιά πλευρά των στόπερ στα πιο δύσκολα παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ κι όχι μόνο το τελευταίο διάστημα της απουσίας του Νιγηριανού στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Η ηγετική φυσιογνωμία του Εκόνγκ

Ο 54χρονος τεχνικός πολλές φορές αναφέρθηκε στην καλή παρουσία του Εκόνγκ στο Κόπα Άφρικα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, έστω κι αν η ομάδα του ηττήθηκε στον τελικό με την Ακτή Ελεφαντοστού, έδειξε ότι εκτός των άλλων διαθέτει και ηγετική φυσιογνωμία.

Κάτι που μπορεί να μην φάνηκε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, στον αγωνιστικό χώρο στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ωστόσο ήταν φανερό εντός των αποδυτηρίων.

Ο 30χρονος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη έχοντας παίξει βασικός στα έξι από τα επτά παιχνίδια που έδωσε η Νιγηρία, με απολογισμό τρία γκολ και με ανακτημένη την αυτοπεποίθηση που έδειχνε να χάνει στον ΠΑΟΚ.

Εφόσον διατηρήσει αυτό το υψηλό επίπεδο απόδοσης και ψυχολογίας που είχε με την εθνική Νιγηρίας και στις υποχρεώσεις του με τον Δικέφαλο, τότε ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει δυο σημαντικές επιλογές στη δεξιά πλευρά των στόπερ, σε μια περίοδο που η ομάδα του θα έχει να δώσει πολλά και δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Πηγή sport24.gr//ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments