Πολιτική

Κυβέρνηση για αγρότες: Δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια

Κυβέρνηση για αγρότες: Δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια

Πηγή Φωτογραφίας: [367232] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση από την άλλη, έδωσε ό,τι μπορούσε στους αγρότες, είναι το μήνυμα που εκπέμπουν από το πρωί τα στελέχη της κυβέρνησης μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους προαναγγέλλουν οι εκπρόσωποι των αγροτών, καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι, σε πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Λάρισα, με την πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα να παραμένει πάντα στο «τραπέζι».

Στις 17:00 πάντως σήμερα συνεδριάζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ υπάρχουν αρκετοί που βλέπουν θετικά το κυβερνητικό πακέτο. Άλλωστε επίκειται και μία δέσμευση της κυβέρνησης για νέα συνάντηση με τους αγρότες της Θεσσαλίας, κάτι που προσμετράται στα θετικά.

Η κυβέρνηση από την άλλη, έδωσε ό,τι μπορούσε στους αγρότες, είναι το μήνυμα που εκπέμπουν από το πρωί τα στελέχη της κυβέρνησης μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων.

Π. Μαρινάκης: Οι προτάσεις μας είναι πιο ουσιαστικές και δίκαιες

Για το ήπιο κλίμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, μίλησε το σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «έγινε ένας πολιτισμένος διάλογος με ουσία και επιχειρήματα» και πως ο πρωθυπουργός «τους κατέθεσε μια πρόταση συνολική που δεν έχει τη λογική του μαξιμαλισμού και του να πάρουμε λεφτά, αλλά είναι η πιο ουσιαστική και δίκαιη πρόταση για το ρεύμα».

Θ. Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου από εδώ και πέρα για την περίπτωση των αγροτών. Ανοιχτός διάλογος μπορεί να υπάρχει πάντα, αλλά με ανοιχτούς δρόμους».

Ερωτηθείς για τα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα που ζητούν οι αγρότες να διαμορφωθεί η τιμή στο αγροτικό ρεύμα, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι δεν γίνεται μια κοινωνική ομάδα να παίρνει ρεύμα κάτω του κόστους.

Επισήμανε παράλληλα ότι οι αγρότες λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις, τις μεγαλύτερες από οποιονδήποτε άλλο κλάδο της οικονομίας, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιδοτήσεις έχουν πολύ αυστηρά όρια που βάζει η Ευρώπη.

Για το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο που ζητούν οι αγρότες, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση θα το συζητήσει εξαντλητικά μαζί τους, καθώς πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα πιο δίκαιο, για να λειτουργεί με βάση την πραγματική αγροτική κατανάλωση.

Α. Σκέρτσος: Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες αλλά δεν δεχόμαστε κλειστούς δρόμους

H κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο με ουσιαστικές παρεμβάσεις ωστόσο δεν θα δεχτεί κλειστούς δρόμους διεμήνυσε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως έγινε ακόμα ένα βήμα αποκλιμάκωσης, έπειτα από τακτικές διαβουλεύσεις προκειμένου να ενισχυθούν σημαντικά.

«Η κυβέρνηση είναι πάντα δίπλα στον αγροτικό κόσμο και με ουσιαστικές παρεμβάσεις που κάνει και με πρόσθετα χρήματα που δίνει», σημείωσε στις δηλώσεις του στο OPEN και συνέχισε: «Ωστόσο, δεν μπορούμε να δώσουμε ρεύμα με τιμή κάτω του κόστους παραγωγής. Οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κοστίζει χρήματα, για τα προηγούμενα δύο χρόνια δαπανήθηκαν 85 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε να ακούσουμε τη φωνή των αγροτών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, μετά τον ουσιαστικό διάλογο που έγινε χθες. Θέλουμε να βρούμε λύσεις και ακούμε κάθε εύλογο αίτημα».

«Δεν θα δεχτούμε κλειστούς δρόμους»  Κάνουμε ό,τι είναι δημοσιονομικά ανεκτό, προκειμένου να στηρίξουμε τους αγρότες. Η Ελλάδα πρέπει να δημιουργεί μικρά πλεονάσματα, ώστε να μην εισέλθουμε ξανά σε περιπέτειες πρόσθεσε ο Υπουργός Επικρατείας και ξεκαθάρισε επίσης πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί κλειστούς δρόμους. «Είμαστε σε αναμονή των αποφάσεών τους. Είμαστε δίπλα τους και το έχουμε δείξει. Ωστόσο κλειστούς δρόμους δεν θα δεχτούμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments